כוכב ריאל מדריד הפסיד בגמר היורוליג ותקף: "הקרבה חסרת משמעות"

וולטר טבארס, שנפצע בתחילת הסדרה מול הפועל תל אביב ולא היה חלק מהמסע של קבוצתו, סיפק ביקורת מרומזת בעקבות סערת השיפוט לטובת הקבוצה היוונית: "אנחנו נחזור" • אנליסט השופטים הישראלי: "אולימפיאקוס, בעזרת טעויות שיפוט, ניצחו"

פקונדו קמפאצו עם אחד משופטי הגמר. צילום: AP

הרוחות סוערות ברחבי אירופה בעקבות הפרסום ב"באסקטניוז" של שופט העבר הישראלי, טוד וורניק, שבדק ומצא טעויות שיפוט גדולות בגמר היורוליג בין אולימפיאקוס לריאל מדריד, כשרובן היו לטובת האלופה החדשה. ב-SDNA, אתר שמזוהה עם פנאתינייקוס בעיקר, הקפידו לאורך היממה האחרונה להביא את הקולות נגד השיפוט. 

בעלי פנאתינייקוס, דימיטריס ינאקופולוס, העלה ביומיים האחרונים סדרת סטוריז לחשבון האינסטגרם שלו בו ביקר את השיפוט בעקיפין ובמישרין וקיבל תמיכה גם מטורקיה, שם הפך לאחד האנשים האהובים לאחר שהחליט להביע תמיכה במאמנו, ארגין עתמאן, לאחר ההדחה בפלייאוף.

העימות במהלך גמר היורוליג, צילום: AP

מי שעוד הצטרף לביקורת בצורה מרומזת הוא וולטר טבארס, הסנטר הפצוע של ריאל מדריד, שכתב בחשבון ה-X שלו: "אני עדיין ללא מילים. איך ייתכן שהם מסכנים את חייהם ואז נותנים לכל ההקרבה שעשית להיות חסרת משמעות? אנחנו נחזור".

בדו"ח השיפוט שלו וורניק טען כי בוצעו 20 טעויות חמורות, שרובן המכריע הלך לטובת אולימפיאקוס: "ריאל החמיצה הזדמנויות פז ואולימפיאקוס, עם טעויות שיפוט, הבטיחה את הניצחון". הוא ציין כי היה צריך להרחיק את שאקיל מקיסיק במהלך הרבע השלישי ושלא הייתה עבירה של פקונדו קמפאצו על תומאס ווקאפ במהלך השניות האחרונות - אירוע שהכריע הלכה למעשה את ההתמודדות.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
וולטר טבארס, צילום: EPA
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר