עידן חדש נפתח בפורטלנד טרייל בלייזרס בחודש שעבר, עם הפיכתו של טום דאנדון באופן רשמי לבעלים. איש העסקים שמחזיק גם בקרוליינה הוריקיינס מליגת ההוקי קרח ראה בתחילת הקדנציה שלו את הבלייזרס מסיימים בצורת של חמש שנים ללא הופעה בפלייאוף, אך למרות זאת – הכותרת סביבו עד כה הן שליליות. הטענה העיקרית: הוא מנסה לחסוך כסף כמעט בכל דרך, ולפעמים הדרכים האלה הן קטנוניות במיוחד.
העיתונאי שון הייקין, שמסקר את קבוצתו של דני אבדיה מקרוב, פרסם בסמוך למשחק הראשון בסדרת הפלייאוף מול סן אנטוניו ספרס כי שלושת השחקנים שחתומים בקבוצה עד חוזים דו כיווניים לא הצטרפו לנסיעה לצמד המשחקים בטקסס.
שחקנים שחתומים על חוזה דו כיווני אינם רשאים לשחק בפלייאוף. עם זאת, נהוג להתייחס אליהם כחלק בלתי נפרד מהקבוצה. שבע הקבוצות האחרות בפלייאוף שמשחקות את משחקים 1 ו-2 מחוץ לביתן צירפו לנסיעה את אותם שחקנים שלא יכולים לשחק. רק פורטלנד חרגה מהנורמה.
שניים מאותם שחקנים, כריס יאנגבלאד וג'ייסון קנט, מיעטו לתרום לקבוצה העונה. עם זאת השם השלישי ברשימה, קיילב לאב, היה חלק בלתי נפרד מההצלחה של הבלייזרס. הגארד היה חלק משמעותי מהרוטציה בתקופה שבה רוב הקו האחורי של פורטלנד היה פצוע וב-49 הופעות העמיד ממוצע של 10.4 נקודות.
מדובר במספרים יוצאי דופן עבור שחקן בחוזה דו כיווני. ושחקן שמספק תרומה כזו, ראוי לכל הפחות לצפות במשחק פלייאוף של הקבוצה מהספסל ולא מהספה בבית. הייקין תיאר את ההחלטה בנוגע לשלושה כבא בתור ברשימת ה"צעדים החסכוניים של דאנדון".
מתקמצן על מאמן?
אז מה היה בפרקים הקודמים? נתחיל בפרק החשוב ביותר – בחירת המאמן לעונה הבאה. צ'ונסי בילאפס שפתח את העונה על הקווים הושעה על ידי ה-NBA כבר אחרי משחק אחד בעקבות החקירה הפדרלית שמתנהלת נגדו בחשד להונאה באמצעות רשתות הימורים לא חוקיות. עוזרו טיאגו ספליטר שאימן בשארית העונה עדיין מוגדר כמאמן זמני, אך הוא לא מועמד ודאי להמשיך.
לפי דיווח של העיתונאי ג'ייק פישר, דאנדון מעוניין להקצות לעמדת המאמן משכורת של בין מיליון למיליון וחצי דולר לעונה. מדובר בסכום שנמוך בכמה מיליונים מהסטנדרט הנהוג ב-NBA (גם עבור מאמן חדש בליגה), ובשכר שמקבלים עוזרי מאמנים בכירים בליגה ומאמנים במכללות.
לא משלם על צ'ק אאוט מאוחר
בנוסף נרשמו שני מקרים "זניחים" יותר של חיסכון בהוצאות, בסדר גודל הדומה לסיפורו של לאב. בשבוע שעבר פורטלנד הבטיחה את מקומה בפלייאוף עם ניצחון חוץ ענק על פיניקס סאנס בפלייאין, בו אבדיה להט עם שיא עונתי של 41 נקודות.
אלא ששעות לפני המשחק, אנשי צוות של הבלייזרס נצפו בלובי של בית המלון בפיניקס. הם נאלצו לפנות את החדרים שלהם שעות ארוכות לפני היציאה לאולם של הסאנס, בכדי למנוע מהמועדון תשלום נוסף על צ'ק אאוט מאוחר.
מעבר לכך, לראשונה מזה שנים, בפורטלנד החליטו לא לחלק לאוהדים חולצות אחידות לכבוד משחקי הפלייאוף. בחלק מהאולמות, לרוב בשווקים הקטנים יותר, הקבוצות ממקמות על הכיסאות חולצות בצבע אחיד (או במקרה של סן אנטוניו – צבע שונה לכל יציע) כדי להוסיף לאווירה.
הבלייזרס נהגו כך בביקורים הקודמים שלהם בפלייאוף, אבל השנה לא נזכה לראות את המחזה היפה ביציע המודה סנטר. שיל טייל, חלק מקבוצת הבעלות, טען כי במועדון מתכוונים "לעשות משהו אחר". עכשיו הם יצטרכו להוכיח שהקלף שהם מחכים לשלוף מהשרוול יהיה שווה את הביקורות.
אחת הטענות סביב דאנדון היא שהוא מנסה לצמצם בתוצאות בכל פרט, חוץ מהסגל של הקבוצה. בקיץ נקבל סימנים ראשונים האם אלו אכן התוכניות בקבוצה של דני אבדיה, אבל עד כה, הרושם הראשוני של הבעלים אינו מעודד במיוחד עבור האוהדים.

