שחקני צסק"א מוסקבה. צילום: CSKA

צסק"א מוסקבה בדרך חזרה ליורוליג? "מחכים לאור ירוק"

נשיא המועדון הרוסי אנדריי ואטוטין סיפר לתקשורת בסרביה: "הנושא הוא פוליטי לחלוטין, אנחנו מוכנים לחזור מיד" • על כניסת ה-NBA לאירופה הודה: "הזדמנות שאסור לפספס, ההשקעות הנוכחיות הן פחות או יותר פרויקט צדקה"

מזה למעלה מארבע עונות חלפו מאז הדחת הקבוצות הרוסיות מהיורוליג ולאחרונה מתחזקות השמועות על האפשרות שהן יחזרו בקרוב למפעל. מי שהתייחס לכך היה נשיא צסק"א מוסקבה אנדריי ואטוטין בראיון לכלי התקשורת בסרביה.

"תמיד שואלים אותי את השאלה הזו ואני קצת התעייפתי מלענות את אותן תשובות. הנושא הוא פוליטי לחלוטין, אנחנו מוכנים לחזור מיד ברגע שנקבל אור ירוק, אבל ההחלטה פשוט לא בידינו", אמר ואטוטין. בינתיים, הרוסיות מסתפקות במשחקי ליגת ה-VTB המקומית.

בזמן שהן ממתינות לחזרתן ליורוליג, הרוסיות עוקבות מקרוב אחרי השינויים הצפויים בכדורסל האירופי עם כניסת ה-NBA ליבשת. ואטוטין, כאחד מבעלי המניות במפעל, עוקב מקרוב אחרי המגעים ומבהיר כי המודל הפיננסי הנוכחי אינו בר קיימא.

אנדריי ואטוטין עם גביע היורוליג ב־2019, צילום: AFP

"זו הזדמנות נהדרת במיוחד עבור היורוליג", הבהיר. "למרות שהיא ליגה חזקה, היא ראויה להיות ארגון גדול בהרבה מבחינה עסקית. עלינו להיות חכמים וסבלניים בהסכמים שלנו עם ליגת ה-NBA. אני עדיין בעל מניות ביורוליג ומשתתף באופן עיל בכל התהליך, למרות של-NBA אין עניין בכדורסל הרוסי כרגע".

הוא התייחס לעתיד הכלכלי של המועדונים: "ההשקעות הנוכחיות הן פחות או יותר פרויקט צדקה. אני מקווה שעסקה עם ה-NBA תביא לשיפור, הספורט הזה ראוי להרבה יותר כסף ממה שיש לו כרגע. זו הזדמנות מעניינת עבור הכדורסל האירופי ואסור לפספס אותה".

צסק"א מוסקבה בביקור האחרון בהיכל מנורה מבטחים, צילום: אלן שיבר
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...