"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"להפוך לשחקן NBA זה לא הישג מיוחד בימינו"

מאמן באיירן מינכן סבטיסלב פשיץ' סיפק הצהרה מפתיעה: "רמת היורוליג גבוהה באותה מידה" • הסרבי הוותיק חזר למועדון והחזיר אותו למאבק הפלייאין: "הגנה אגרסיבית היא הבסיס לניצחון ביורוליג" • וגם: הכוכב שמחוזר על ידי הפועל תל אביב

,עודכן
0השמעה
אנדראס אובסט. צילום: EPA

בשנת 1993 הובילסבטיסלב פשיץ'את גרמניה לזכייה סנסציונית ביורובאסקט. כעת, כמעט 33 שנים לאחר מכן, הוא מוכיח שעדיין יש לו את זה והחזיר אתבאיירן מינכןלמאבק על הפלייאין ביורוליג, אחרי שמונה בדצמבר האחרון כמחליפו של גורדי הרברט. הבווארים מוליכים בגאון את הבונדסליגה וישחקו גם בחצי גמר הגביע הגרמני.

עם ארבעה ניצחונות רצופים ביורוליג, פשיץ' ובאיירן שיפרו את המאזן ל-15:12, השתוו למכבי תל אביב, וביום חמישי יתארחו בהיכל מנורה מבטחים לקרב ראש בראש בעל השלכות ישירות על מאבק הפלייאין. הביקור האחרון של באיירן בישראל הסתיים בניצחון מוחץ על הפועל ת"א, ורגע לפני ההמראה ממינכן התראיין פשיץ' ל"בילד" ושיתף על המהפך מאז הגעתו.

"אנשים לא מצפים להרבה ממישהו בגילי (76), אבל מדי פעם אני יכול להפתיע אותם", צחק הסרבי הוותיק. "כשהגעתי היינו ברצף של שמונה הפסדים ואמרתי לשחקנים: 'זו לא יכולה להיות אשמת המאמן או המועדון, אתם צריכים לקחת אחריות'. והם לקחו. הכול בחיים משתנה וכך גם אני כמאמן, למדתי שלא צריך להתנהג כמו 'בוס' וצריך להיות שם בשביל השחקנים".

סבטיסלב פשיץ',צילום: אלן שיבר

פשיץ' הוסיף: "אנחנו משחקים הגנה אגרסיבית, זה הבסיס לניצחון ביורוליג. אין לנו כישרון התקפי כמו לפנאתינייקוס, אולימפיאקוס, הפועל ת"א, ריאל מדריד או ברצלונה. בכדורסל, שני שחקנים מספיקים כדי לשלוט בהתקפה, אבל כל החמישה צריכים לתרום בהגנה, זה מה שאנחנו עושים. אני מראה לשחקנים שאני יותר מאמין בהם".

עתידו של אובסט

בבאיירן, אנדראס אובסט ממשיךלבסס את מעמדו ככוכב וקלע עילאי. פשיץ' נתן לו מחמאה נדירה: "הוא מבין שהוא צריך לעבוד על עצמו בכל יום, זה מה שמייחד שחקנים מובילים וגם ניקולה יוקיץ' מתנהג ככה. אנדי לוקח על עצמו יותר אחריות, גם בהתקפה וגם בהגנה, הוא יותר מסתם קלע, הוא חודר לסל, מוסר ועושה הגנה".

הפורוורד הגרמני מסיים חוזה בקיץ וחוזר בעבר גם על ידי הפועל ת"א. דניס שרודר קפטן נבחרת גרמניה משוכנע שמקומו ב-NBA, אבל פשיץ' לא מתלהב: "להפוך לשחקן NBA זה לא הישג מיוחד בימינו, רמת המשחק ביורוליג גבוהה באותה מידה. סגנון המשחק שונה ושחקני NBA מתקשים ביורוליג, ראינו את זה גם במשחקים האולימפיים בפריז, כשכמעט ניצחנו את ארה"ב עם סרביה".

אנדראס אובסט ודניס שרודר חוגגים,צילום: רויטרס

פשיץ' הכריז: "אנדי הוא דמות מפתח במינכן וחייב להישאר, יש לי גם תחושה שהוא מרגיש מאוד בנוח כאן ויש לו כל מה ששחקן צמרת צריך בבאיירן". כדי להשאיר את אובסט הבווארים יצטרכו להציע לו חוזה עתק שיהפוך אותו למשתכר מוביל במפעל, אחרת מועדוני הפאר וגם הפועל ת"א ייכנסו לתמונה וינסו לצרף את הגרמני.

"באיירן היא המועדון שלי"

לאחרונה פורסם שבאיירן מעוניינת להחתים את איבון נבארוכמאמן הבא. פשיץ' התייחס לעתידו ואמר: "באיירן היא המועדון שלי, אני תמיד שם, גם כשאני לא מאמן. בשנים האחרונות ביקרתי במועדון לעתים קרובות, נכחתי במשחקים או באימונים, אני גר במינכן ואשאר בה עם המשפחה שלי. השאיפה שלי להיות מעורב במועדון בכל תפקיד שהוא, אני לא יכול לחיות בלי כדורסל".

סבטיסלב פשיץ',צילום: EPA
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר