דני אבדיה חזר הלילה (בין שלישי לרביעי) לפרקט אחרי שני משחקים בחוץ בגלל פציעה בגב, דווקא למשחק טעון במיוחד מול האקסית וושינגטון וויזארדס - הקבוצה שוויתרה עליו בטרייד לפני שנה וחצי.
אלא שהקאמבק, גם למגרשים וגם לאולם שבו החל את דרכו ב-NBA, הסתיים בהפסד שלישי רצוף של פורטלנד, 115:111, ובעיקר בסערת תגובות סביב היכולת של הפורוורד הישראלי.
אבדיה שיחק 31 דקות במסגרת מגבלת דקות, קלע 17 נקודות, קטף 12 ריבאונדים ומסר 3 אסיסטים, אך איבד לא פחות מ-6 כדורים ועמד על 2 מ-6 בלבד מקו העונשין – נתון שסימל ערב לא מדויק של הטרייל בלייזרס, שקלעו רק ב-57% מהעונשין כקבוצה.
דני אבדיה על השינוי שלו אחרי המעבר מוושינגטון // קרדיט: JL on hoops
"דני יודע שהוא לא היה טוב מספיק"
מאמן פורטלנד, טיאגו ספליטר, לא ניסה לייפות את הדברים. "חלק גדול מההפסד הוא 20 האיבודים שלנו. התקשינו לקלוע ולא היינו מספיק אקטיביים בהגנה. נצטרך להשתפר בזה. דני רק חזר, הוא היה תחת מגבלת דקות והסיר חלודה, אבל אין תירוצים", אמר בסיום.
ספליטר הוסיף כי לא ציפה מהישראלי ליותר דקות: "אני לא חושב שהוא יכול היה לשחק הרבה יותר מ-31 דקות אחרי שהוא פספס משחקים. הוא תוקף את הטבעת ללא הפסקה, וזה לוקח זמן לחזור לכושר. זה לא היה המשחק הכי טוב שלו, היו לו יותר מדי איבודים והוא יודע את זה. נשתפר ונצמח מכאן".
לשאלה האם החזרה דווקא לוושינגטון השפיעה על אבדיה מנטלית, השיב המאמן: "אני לא חושב שזה השפיע עליו. הוא היה אגרסיבי וניסה לעשות את הדברים הנכונים, אבל זה פשוט לא עבד".
לצד הביקורת המקצועית, ספליטר גם דאג להגן על הכוכב שלו: "יש לו עונה מדהימה, הקפיצה שלו מפתיחת העונה אדירה. הוא לוקח יותר אחריות ושומר על יעילות. אנחנו מבקשים ממנו המון והוא מחזיר לנו. הוא נותן המון לפורטלנד, אנשים צריכים לקחת אותו בחשבון לאולסטאר".
"מצאתי בית בפורטלנד"
גם אבדיה עצמו התייחס אחרי המשחק לפער בין התקופה שלו בוושינגטון לפריחה בפורטלנד: "אני מרגיש שההבדל הוא בבגרות ובביטחון. אני מאמין יותר במשחק שלי. הטרייל בלייזרס מצאו דרך להשתמש בי בצורה מאוד אפקטיבית. מצאתי כאן בית – האוהדים, העיר, הקבוצה מחבקים אותי. יש עוד הרבה בדרך".
עם זאת, בתקשורת המקומית בפורטלנד הטון היה חריף בהרבה. ב-Oregonian נכתב כי "הטרייל בלייזרס היו פשוט גרועים בוושינגטון הבירה" וכי ייתכן שמדובר ב"הפסד הגרוע ביותר שלהם העונה", בלי קשר לחזרה של אבדיה מהפציעה או להופעות האישיות של שחקנים אחרים.
על אבדיה עצמו נכתב כי "לא היה פרודוקטיבי באותה מידה", וצוין כי אמנם קלע 17 נקודות וקטף מספר דו־ספרתי של ריבאונדים, אך ששת האיבודים וההחטאות מקו העונשין פגעו בקבוצה ברגעים קריטיים, במיוחד במשחק צמוד שהוכרע בדקות הסיום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)
