הלילה בו לברון ג'יימס כיכב והודה: "אני זקן"

כוכב לוס אנג'לס לייקרס היה במצב רוח מרומם מול העיתונאים אחרי שקלע 30 נקודות ב-103:111 על ניו אורלינס פליקנס: "אני לא נראה בן 41? תסתכלו על תעודת הלידה שלי" • הלייקרס רחוקים ניצחון אחד משיא של גולדן סטייט האגדית

לברון ג'יימס. צילום: רויטרס

אחרי השבחים שהרעיף על דני אבדיה, לברון ג'יימס עלה הלילה (בין שלישי לרביעי) על הפרקט והראה שגם בגיל 41 הוא יכול לספק הצגות. הכוכב הוותיק קלע 30 נקודות, בדיוק כמו לוקה דונצ'יץ', והוסיף 8 ריבאונדים ואסיסטים בניצחון החוץ 103:111 של לוס אנג'לס לייקרס על ניו אורלינס פליקנס.

לברון ספג לא מעט ביקורות על יכולתו לאור העובדה שהוא מעמיד את הממוצעים הנמוכים ביותר מאז עונת הרוקי לפני 22 שנה, והלילה הפורוורד הסביר כי הגיל עושה את שלו והוא אכן מרגיש אחרת.

לברון ג'יימס מדבר על דני אבדיה // Mind the game

"אני בן 41, בכל פעם שנשחק יום אחרי יום, השיתוף שלי יהיה בסימן שאלה", אמר לעיתונאים בחדר ההלבשה, "אני שיחקתי יותר דקות מכל אחד בהיסטוריה". אחד הכתבים אמר לו שלפי היכולת הוא לא נראה בן 41, ולכך הכוכב השיב בהומר: "אולי אני לא נראה, אבל כן, אני בן 41. תסתכלו על תעודת הלידה שלי, 30 בדצמבר 1984".

לברון גם נשאל על השילוב עם דונצ'יץ' ועל מי מבין השניים צריך להתאים את עצמו לשני כדי להפיק את המקסימום. "לוקה לא צריך להתאים את עצמו, הוא בן 27 והוא 'המועדון'", השיב לברון, "אנחנו צריכים להתאים את עצמנו אליו. הוא שחקן נהדר בפיק אנד רול, קלע נהדר, תמיד יש עליו ארבע או שש עיניים של שחקני ההגנה. זה לא בעיה בשבילי להתאים את עצמי אליו".

לברון ג'יימס ולוקה דונצ'יץ', צילום: AP

בלתי מנוצחים בקלאץ'

עם הניצחון על הפליקנס, הלייקרס עלו למאזן מדהים של 0-13 במשחקי קלאץ'. ההגדרה למשחק קלאץ' הוא משחק שבו במהלך חמש הדקות האחרונות של הרבע הרביעי, ההפרש עומד לכל הפחות פעם אחת על חמש נקודות ומטה לאחת הקבוצות. כך קרה הלילה, וכפי שקרה בפעמים הקודמות, גם הלילה הלייקרס יצאו עם ידם על העליונה.

מאז שהחלה המדידה של משחקי קלאץ' בעונת 1997/98, מדובר ברצף הארוך ביותר מפתיחת העונה של ניצחונות במשחקי קלאץ' ללא הפסד. השיא הנוכחי עומד על 14 ניצחונות והוא שייך לגולדן סטייט ווריורס של עונת 2015/16 - אותה קבוצה שקבעה את המאזן הטוב ביותר אי פעם בעונה הסדירה עם 9-73.

קווין אוקונור, הפרשן ה-NBA הבכיר של "יאהו", שיבח את לברון אחרי המשחק: "זה מדהים שלברון נראה ככה בגיל 41. אסור שהוא יפרוש בסוף העונה, יש לו עוד הרבה מה לתת".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר