לברון ג'יימס נכנס לעונה ה-23 שלו בקריירה בסיטואציה לא מוכרת. בקבוצתו, לוס אנג'לס לייקרס, כבר יש כוכב מוכח כמו לוקה דונצ'יץ', כשלצידו בקו האחורי מופיע אוסטין ריבס שסיפק הופעות גדולות לאורך השנתיים האחרונות. בנוסף, הוא נפצע עוד לפני תחילת העונה ועדיין לא הצליח להיכנס לקצב, כשהקבוצה נמצאת עם שלושה הפסדים רצופים.
מי שהתייחס על הסיטואציה של מי שיחגוג בשבוע הקרוב את יום הולדתו ה-41 הוא מאמן העבר סם מיטשל, שאמר: "זה מה שלברון עדיין לא הבין ולא הפנים - בכל מקום אליו ילך, הוא יהיה רק האופציה השלישית".
מי שאימן את טורונטו ראפטורס בין השנים 2004-2008 וזכה בתואר מאמן השנה של ה-NBA ב-2007 המשיך: "גם הוא ילך לוושינגטון וויזארדס, הוא עדיין לא יהיה האופציה הראשונה בהתקפה. זה לא יקרה לו באף קבוצה יותר".
ב-12 משחקים השנה, לברון מעמיד את המספרים הנמוכים בקריירה שלו - 20.4 נקודות ב-15.6 זריקות בלבד ו-31% מהשדה ו-66.2% מהקו, 5.3 ריבאונדים ו-7 אסיסטים בממוצע למשחק. לא מן הנמנע שהעונה הוא כבר לא יגיע למשחק האולסטאר והדרך שלו לפרישה מתקרבת בצעדי ענק.

