התקופה של עודד קטש בפנאתינייקוס הייתה קצרה ומוזרה. הוא הגיע באמצע עונת 2020/21, כשהקבוצה הייתה ללא התקציב הגדול בה היא מחזיקה היום, ומלאה בשחקנים בוסריים שחיפשו הזדמנות כמו דינוס מיטוגלו ומריו הזוניה. את אותה עונה הוא יסיים עם דאבל, גביע ואליפות, מיד אחריהם פוטר בעקבות התוצאות ביורוליג - מקום 16 ואי העפלה לפלייאוף לראשונה מזה 31 שנה.
מי שהספיק לחתום במועדון רגע לפני שהישראלי פוטר הוא אלפא דיאלו, אז שחקן צעיר ששיחק בלבריו הצנועה מיוון וכיום אחד הפורוורדים הטובים והמגוונים ביורוליג שמשחק במונאקו. בראיון לפודקאסט "Backdoor", הוא סיפר על שיתוף הפעולה שהתפספס.
"לא חושב שמשהו השתבש שם" אמר דיאלו, "חתמתי שם למשהו כמו שנתיים, אבל המאמן שהביא אותי עזב את הקבוצה והמאמן החדש שהגיע רצה להביא את השחקנים שלו והאנשים שלו. אני חושב שהם רצו להשאיל אותי, אבל לא מצאו לאן. בסופו של דבר נפרדו דרכינו ואז מונאקו התקשרה, אז קפצתי על ההצעה".
בסופו של דבר, כל המהלך השתלם לכל הצדדים: קטש עזב להיות מנהל מקצועי בגלבוע/גליל ולאחר מכן הפך למאמן מכבי תל אביב, אותה הוביל פעמיים למשחק חמישי בסדרת פלייאוף ללא יתרון ביתיות; הבעלים של פנאתינייקוס, דימיטריס יאנקופולוס, הזרים את התקציב הגדול ביורוליג וביצע רכש מאסיבי בדרך לזכייה ביורוליג; דיאלו הפך לשחקן חשוב מאוד אצל הקבוצה מהנסיכויות, הגיע פעמיים לפיינל פור היורוליג ובשנה שעברה היה השחקן הטוב ביותר של הצרפתים בגמר בו הפסידו לפנרבחצ'ה.

