ליגת הקיץ של ה-NBA בלאס וגאס הסתיימה וכעת נצטרך לחכות עוד חודשיים וקצת עד שנראה שחקנים ישראלים משחקים במשחקי ההכנה לקראת פתיחת עונת 2025/26 של הליגה הטובה בעולם. מי שהשתתפו בשלושה משחקים כל אחד בעיר החטאים הם בן שרף ודני וולף, בחירות 26 ו-27 של ברוקלין נטס מהדראפט האחרון, שם התקשו לבוא לידי ביטוי למעט המשחק האחרון שלהם.
ברוקלין סיימה במאזן 4:1 את משחקיה, כאשר במשחק האחרון כל הרוקיז הבכירים לא שותפו. באתר "בליצ'ר ריפורט" חילקו ציונים לכל הרוקיז הבכירים מרחבי הליגה, וכמובן שהתייחסו גם לישראלים. בזמן שיגור דיומין (בחירה 8) קיבל את הציון B ונולאן טראורה (בחירה 19) קיבל את הציון -B, שתי הבחירות האחרונות של הנטס, שדווקא הותירו רושם חיובי במהלך המשחקים וזכו למחמאות מצוותי השידור, דווקא קיבלו ביקורת רחבה.
"שרף הוא דוגמה מובהקת לכך שמבחן העין לא תואם את התוצאות" נכתב על הרכז הישראלי, שקיבל את הציון +C, "טרו שוטינג נמוך מ-40% בווגאס יכול וצריך להיות סימן לדאגה. מצד שני, יש גמישות רחבה ביותר עבורו באיך שהוא נע עם ובלי הכדור.
אחרי הביקורת, הכותב פרגן: "השליטה שלו בכדור מעוררת קנאה, במיוחד כשהוא מבצע שינויי כיוון. הערמומיות שלו לבדה אמורה לייצר יתרונות לאחרים, פשוט לא ברור באיזו תדירות אותם יתרונות יגיעו נגד הגנה חזקה יותר. אני משוכנע שהוא יהפוך לשחקן שקולע היטב בתנועה".
אצל וולף, הסיפור אחר. הוא קיבל את הציון -C, השלישי הכי נמוך מבין הרוקיז בכתבה. גם הפעם נכתב עליו הרבה דברים טובים, אבל גם שליליים במיוחד. "ההופעה שלו נגד אורלנדו מג'יק, שם קלע 18 נקודות ומסר ארבעה אסיסטים, הציגה הרבה ממה שהנטס רואים בו. גם במשחקים בהם התקשה, היה אפשר לראות את זה. למרות זאת, ליגת הקיץ לא עשתה הרבה כדי להסתיר את התחזית העגומה שלו.
"הדרך בה השתמשו בו במישיגן לא תעבוד בכדורסל הבוגרים" חרצו, "השליטה שלו בכדור רופפת מדי וצפויה לגרום לאיבודי כדור. לוולף יש ראיית משחק מהפוסט כדי לראות חיתוכים ותנועות של שחקנים ללא כדור, אבל הוא לא מספיק פיזי כדי להשתמש בו בתפקיד הזה. בנוסף, הקליעה הרעה מהעונשין פשוט ביזארית".

