דני אבדיה עשוי להחליף קבוצה שוב בקיץ הקרוב – והפעם לקבוצת פלייאוף פוטנציאלית. על פי דיווח באתר ClutchPoints, ממפיס גריזליס בוחנת את האפשרות לצרף את הפורוורד הישראלי של פורטלנד טרייל בלייזרס בטרייד, כשברקע מתקרב דראפט ה-NBA.
בממפיס מבצעים "בדיקת רקע מעמיקה" על השחקן בן ה-24, שמגיע אחרי עונת שיא בקריירה במדי הבלייזרס. בעונה החולפת רשם אבדיה ממוצעים של 16.9 נקודות, 7.3 ריבאונדים ו-3.9 אסיסטים למשחק ו-37% לשלוש.
לפי הדיווח, ראשי הגריזליס – ובראשם סגן הנשיא והמנג'ר זאק קליימן והמאמן החדש טואומאס איסאלו – מעוניינים לבנות קבוצה חכמה ומאוזנת סביב שלושת שחקני הליבה: ג'ה מוראנט, דזמונד ביין וג'ארן ג'קסון ג'וניור.
מקורות שונים מאמינים כי צירוף אבדיה יכול להיות "המהלך הפשוט והחכם ביותר כלכלית" בעבור הקבוצה בשוק הנוכחי. בעונה הבאה אבדיה ירוויח 14,375,000 דולר - חוזה שנחשב "נוח" במונחי הליגה הטובה בעולם.
עם זאת, פורטלנד מעריכה מאוד את השחקן הישראלי, והמחיר עבורו צפוי להיות גבוה. הצעת טרייד תיאורטית כוללת את העברתם של ברנדון קלארק, ג'רן ג'קסון, בחירת סיבוב ראשון מוגנת ב-2026, אפשרות להחלפת בחירות ב-2028 ומספר בחירות סיבוב שני בתמורה לאבדיה.