אין זה סוד שיעד החלומות של הפועל תל אביב לקראת הצטרפותה ליורוליג הוא וסיליה מיציץ', אולם לעופר ינאי תהיה תחרות גדולה על שירותיו של ה-MVP לשעבר. העיתונאי הטורקי המפורסם יאגיז סבונצ'וגלו פרסם הערב (חמישי) כי פנרבחצ'ה מעוניינת ברכז הסרבי והוא חשף את דרישות השכר הגבוהות שלו.
מיציץ', כך פורסם בטורקיה, הגיע לאיסטנבול לצורך ניתוח קטן. הוא ביקר לאחר מכן את הקבוצה הקודמת שלו אנדולו אפס ובינתיים במדינה נפוצו שמועות על סיכום בינו לבין פנרבחצ'ה. לפי סבונצ'וגלו יש עוד דרך ארוכה, אולם הקבוצה של שרונאס יסיקביצ'יוס בהחלט בעניין.
לפי הדיווח מיציץ' מכוון לשכר עתק של 7-9 מיליון יורו והציב סכום של שישה מיליון יורו כיעד בסיס לתחילת ניהול משא ומתן. מדובר בחוזה ברמת NBA וגבוה מאוד עבור קבוצות יורוליג. לסרבי יש אופציה להאריך את חוזהו בעונה הבאה בפיניקס סאנס, אבל הוא כבר הבהיר למועדון שהוא לא רוצה להישאר ב-NBA אם לא מדובר בחוזה ארוך טווח. זו הסיבה שהוא פתוח להצעות.
עד עכשיו ראינו את ינאי משלם משכורות נדירות בכדורסל הישראלי, אבל אם לשפוט על פי דבריו של סבונצ'וגלו מיציץ' דורש סכומים שהם הרבה מעבר למה שהתרגלנו. אין ספק ביכולות של הסרבי והוא כבר סחף את אנדולו אפס לזכייה בשני גביעי יורוליג, אבל בגיל 31 הוא דורש שכר עצום במושגי הכדורסל האירופי.
אחרי שעזב את היורוליג ב-2023 הוא חתם באוקלהומה סיטי ת'אנדר, המשיך לשארלוט הורנטס ובעונה האחרונה שיחק באריזונה. ב-41 משחקים העונה העמיד ממוצעים של 6.6 נקודות, 3.1 אסיסטים ו-2.2 ריבאונדים כשהוא מדייק ב-36% מעבר לקשת.


