"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"אני קם כל בוקר ובודק כמה דני אבדיה קלע, רוצה שהוא יהיה טוב ממני"

עומרי כספי, סיפר בראיון לפודקאסט של קרן “אלף”, בהנחיית מייקל אייזנברג, על הקשר המיוחד שיש לו עם שחקן ה-NBA • "היה לי מזל לשחק איתו כשחזרתי לישראל, אז טיפחתי אותו קצת"

,עודכן
0השמעה
דני אבדיה ודלאנו בנטון. צילום: EPA

עומרי כספי, הישראלי הראשון ב-NBAוכיום איש עסקים מצליח, סיפר בראיון לפודקאסט של קרן “אלף”, בהנחיית מייקל אייזנברג, על הקשר המיוחד שיש לו עם כוכב ה-NBAדני אבדיה– ועל תחושת השליחות שהוא מרגיש כלפי הדור הבא של השחקנים הישראלים.

“אני אוהב את דני”, אמר כספי. “היה לי מזל לשחק איתו כשחזרתי לישראל, אז טיפחתי אותו קצת. הוא היה אז בן 17-18, והיו לנו חלומות גדולים עבורו. כל בוקר אני מתעורר, קורא את טבלת הקלעים ובודק כמה נקודות הוא קלע”.

מסיבת עיתונאים דני אבדיה// צילום: משה בן שמחון

כספי הדגיש את חשיבות הדוגמה האישית והשאיפה לעזור לדור הבא: “אני רוצה שדני יהיה הרבה יותר טוב ממני. מאז ה-7 באוקטובר אני מבקר כמעט בכל יום שני בבית החולים איכילוב כדי לבקר חיילים. באחת הביקורים פגשתי משפחה יפהפיה עם תינוק, והם אמרו לי: ‘אנחנו רוצים שהבן שלנו יהיה שחקן טוב כמוך’. עניתי להם שאני רוצה שהוא יהיה הרבה יותר טוב ממני. העובדה שדני נמצא שם ועושה את מה שהוא עושה – היא השראה אדירה לדור הבא”.

כספי ואבדיה. המורה והתלמיד,צילום: עודד קרני

בהמשך הראיון התייחס כספי לתפקידו כפורץ דרך עבור שחקני כדורסל ישראלים: “בהסתכלות לאחור, לפתוח שוק היה דבר גדול עבורי. אם יש לי אחוז קטן בכל שעזרתי לאנשים לחלום לשחק בליגה – זה ההישג הכי גדול בחיים שלי. היום אני פוגש בני 14-15 שאומרים ‘אני רוצה לשחק ב-NBA’. בזמני, אנשים ניסו להגביל אותי – אמרו לי ‘אולי רק תגיע לליגת העל, אתה חושב על יורוליג? אתה מטורף’. אני אוהב שהיום יש להם ציפיות גדולות מעצמם”.

כספי סיפר גם על האופן שבו תרם לפיתוח שחקנים צעירים בישראל: “כשעוד שיחקתי, הבאתי את המאמנים שלי מארצות הברית לישראל כדי לאמן את הצעירים ולשתף מהניסיון שלי”.

בהתייחס לשאלת האנטישמיות ב-NBA, אמר כספי כי “עד רמה מסוימת יש. אבל 99 אחוז מהאינטראקציות שהיו לי בליגה היו מדהימות. הייתה לי תקרית אחת – בראש השנה, כשהייתי בישראל, מישהו צייר צלב קרס על דיוקן שלי בסקרמנטו. למרות זאת, הקהילה שם הייתה כל כך תומכת וחמה, שלתקרית הזו לא הייתה השפעה עליי או על הקשר שלי עם הקהילה”.

לסיום, כספי חלק גם זיכרון אישי מהילדות: “הייתי מעריץ שרוף של מייקל ג’ורדן. מייקל היה האליל שלי – שחקן הכדורסל המושלם. בשיאו, הוא היה האתלט הגדול בכל הזמנים. ללברון ג’יימס הייתה קריירה יוצאת דופן לאורך זמן, אבל השיא שייך למייקל. הבולס היו הקבוצה האהובה עליי כשגדלתי”.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
אבדיה וכספי,צילום: אלן שיבר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר