הטורניר האולימפי ייפתח בשבת ומבטיח רבות בגלל ההתייצבות הכמעט מוחלטת של כל הכוכבים הגדולים, בראשם נבחרת ארה״ב, וזאת בניגוד לאליפות העולם שהתקיימה בקיץ שעבר. הטורניר האולימפי נחשב במדינות רבות כיוקרתי יותר ולכן גם מבטיח יותר.
גם בטורניר הזה יש תחושה של ארה״ב מול כל השאר והשאלה מי יכולה לקרוא תיגר על הפייבוריטית הברורה, שניצחה את כל משחקי ההכנה שלה, אך לא הרשימה במיוחד.
לפניכם הדירוג של הנבחרות שיכולות לקלקל לאמריקנים את החגיגה. באופן מפתיע, או שלא, נבחרת ספרד לא נמצאת ברשימה. הסיבה: בסגל הנוכחי נראה שעליה לפודיום תהיה הישג גדול עבורה.
- קנדה
הרשימה מאוד באליפות העולם בקיץ שעבר כשזכתה במדליית ארד היסטורית. הקיץ הזה היא עוד אמורה להיות חזקה יותר. לקנדים יש את כוכב ה-NBA הרכז שי גילג׳ס אלכסנדר מאוקלהומה שנתן טורניר מחשמל במונדובאסקט ונבחר לחמישית הטורניר.
בסיס הנבחרת מהקיץ שעבר ממשיך לטורניר האולימפי. חוץ מאלכסנדר יש לקנדה עוד 9 שחקני NBA ביניהם לוגנץ דורט, דילון ברוקס, אר ג׳י בארט וקלי אוליניק. אליהם מצטרף הקיץ כוח משמעותי ג׳אמל מארי שלא שיחק בקיץ הקודם.
במשחק על הארד במונדובאסט קנדה ניצחה את ארה״ב. האם היא תוכל להתמודד גם הפעם כשהאמריקנים מציגים הרכב חזק מאוד? בכל מקרה היעד הברור של הנבחרת של ג׳ורדי פרננדס הוא לעמוד שוב על הפודיום.
- גרמניה
הנבחרת שהוכיחה את כוחה בקיץ הקודם עם זכיה באליפות העולם תגיע לטורניר עם 10 שחקנים שהיו שם כשמצטרף בולט הוא אוסקר דה סילבה. ההמשכיות בסגל הגרמני אמורה להיות אחד היתרונות החשובים שלה. מעל כולם בולט הרכז דניס שרודר, ואיתו חבריו לליגה הטובה בעולם האחים מוריץ ופראנץ ווגנר והסנטר דניאל ת׳ייס. כל השאר היו בעונה החולפת שחקני יורוליג. מי שהשתדרג מאוד בעקבות ההישג בקיץ שעבר הוא המאמן גורדון הרברט שאמור אחרי הטורניר להפוך למאמן באיירן מינכן.
- צרפת
הר של ציפיות מהנבחרת המארחת. שנה אחרי הכישלון המהדהד באליפות העולם הנבחרת הצרפתית תנסה לזכות בזהב לעיני האוהדים שלה.
למרות מה שקרה בקיץ הקודם המאמן וינסן קולה המשיך על הקווים ולרשותו עומדת נבחרת עוצמתית בהרכב החזק ביותר שלה. החידוש הגדול הוא הצטרפותו של ויקטור וומבניאמה שאמור להיות שובר שוויון.
אוואן פורנייה, ניקולה באטום ורודי גובר המנוסים ממשיכים לשאת את הנבחרת על גבם. לצידם הכוחות שמגיעים מאירופה כמו גרשון יאבוסלה, מתיאס לסור והגארד הותיק ננדו דה קולו. עם זאת צריך לשים לב שהיא לא שכנעה במשחקי ההכנה.
- סרביה
בקיץ שעבר היא הגיעה לגמר אליפות העולם וזה היה בלי ניקולה יוקיץ׳ שחוזר הקיץ ומעלה את רף הציפיות. לצד אחד הסנטרים הטובים בעולם יש נבחרת מוכשרת, מנוסה ועמוקה כשהשחקן הכי משמעותי מלבד יוקיץ׳ הוא בוגדאן בוגדנוביץ׳. עוד אחד שחוזר לנבחרת הוא וסיליה מיצי׳ץ׳ אחרי עונת בכורה ב-NBA.
לצד אלה משחקים כוכבים אירופיים כמו מרקו גודוריץ׳, ניקולה מילוטינוב ופיליפ פטרושב. על המלאכה מנצח המאמן שזכה כבר כמעט בהכל - סבטיסלאב פסיץ׳.
- אוסטרליה
עלתה לראשונה על הפודיום באולימפידה הקודמת כשזכתה במדליית הארד. היתרון שלה הוא הרבה איכות עם צוות שרץ כבר כמה שנים ביחד.
שמונה שחקני NBA יש בסגל האוסטרלי, בראשם שחקנה של שיקגו בולס הגארד ג׳וש גידי. פטי מילס הרכז הותיק עדיין חזק בתמונה וידוע כמי שתמיד מתעלה בטורנירי נבחרות. בנבחרת נמצאים גם דנטה אקסום ואקס מכבי תל אביב ג׳ו אינגלס שכמו מילס מוסיף לה את מימד הניסיון.
- יוון
עם יאניס אנטטקומפו יוון היא נבחרת שחייבים לספור אותה. כוכב העל משדרג אותה לרמות הגבוהות ביותר והיא יכולה להתמודד עם כל נבחרת.
בנוסף ליאניס משהו טוב עובר על הנבחרת. כוכב העבר והמאמן בהווה ואסיליס ספאנוליס נכנס היטב לתפקיד ומביא איתו ערך מוסף ומשמעותי בתחום הלכידות והקשיחות של הנבחרת, ויוון כבר הוכיחה את עצמה הקיץ כשעלתה לאולימפיאדה מטורניר המוקדמות בבית בו היו סלובניה וקרואטיה.
את הסגל משלימים כמה שחקני יורוליג מנוסים כמו ניק קאלאת׳ס, יורגוס פאפאיאניס, קוסטאס פאפאניקולאו, דינוס מיטוגלו ולצידם המתאזרח תומאס ווקאפ. הבעיה של יוון: בית מוקדם קשה מאוד עם אוסטרליה, ספרד וקנדה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)
