שובר שוויון: קנדריק נאן הפך לשחקן שיכריע את גורל העונה של פנאתינייקוס

הרכז בן ה-28 רגיל לחכות להזדמנויות הטובות ביותר מבחינתו • אחרי ש"נגנב" מאולימפיאקוס, אחד השחקנים המלהיבים באירופה רוצה לקחת את פאו לפיינל פור על חשבון מכבי תל אביב אחרי 12 שנה • וכמו שהצהובים כבר הספיקו ללמוד, במקרה שלו - ההמתנה בדרך כלל משתלמת

חיובים - פודקאסט הכדורסל של "ישראל היום" - פרק 80

דימטריס ינאקופולוס שבר את הכלים. אחרי שנתיים בהן נתן השקעה מינימלית בקבוצה ורוקן כמעט לחלוטין את האואקה, הוא שינה כיוון ב-180 מעלות. הוא החליט שתואר היורוליג יחזור לאתונה אחרי 13 שנה וזה יקרה בדרך הכי טד ינאקופולוסית שאפשר.

לא פחות מ-11 שחקנים חדשים נחתו באואקה. שחקנים שחוו עונות פריצה כמו ג'ריאן גרנט, אלכסנדר בלצ'רובסקי ומתיאס לסור חתמו על חוזים שמנים, לצד בניית קאדר יווני מרשים סביב קוסטאס סלוקאס וקוסטנטינוס מיטוגלו. אבל עדיין היה משהו חסר. ינאקופולוס היה צריך להראות לכל אירופה שהוא לא בוחל באמצעים כדי לזכות שוב בגביע.

אז הוא הלך לפרסומים השונים, שהדהדו את הרצון של אולימפיאקוס להחתים את קנדריק נאן. הרכז משך את הזמן עד לאחרי תחילת עונת ה-NBA, ואז הנשיא נכנס לתמונה והודיע באינסטגרם: "החל מהיום הספורטאי נאן הוא חבר בפנאתינייקוס".

דימטריס ינאקופולוס. הודיע בעצמו על החתימה של נאן, צילום: אודי ציטיאט

נאן לא הסתיר את זה שהוא לא רצה להגיע לפאו וההגעה שלו הייתה מפתיעה. בשיחה עם "ישראל היום", העיתונאי היווני כריסטוס טסאלטס מהאתר Sportal.gr הודה: "המטרה המרכזית הייתה סבי מיכאליוק כדי להוסיף עוד קליעה לקבוצה, אבל הוא החליט לחתום בבוסטון. לאחר מכן, פאו הפעילה על נאן לחץ כבד מאוד כדי שיחתום שם". 

נאן הוא שחקן שרגיל להמתין לרגע הנכון. הוא לא נבחר בדראפט 2018, אבל נבחר לחמישיית הרוקיז הראשונה ב-2020 כרכז המוביל של מיאמי היט והגיע איתה עד לגמר ה-NBA כשחקן של 15.3 נקודות למשחק בעונה הסדירה. עונה לאחר מכן חלה ירידה במעמדו, מה שלא הפריע לו לקבל חוזה של 10 מיליון דולר לשנתיים בלוס אנג'לס לייקרס. לצערו, הוא נפצע ולא שיחק כמעט עונה שלמה, עד שעבר לוושינגטון בטרייד ובילה יחד עם דני אבדיה את החודשים האחרונים של עונת 2022/23.

צפו בדו קרב בין השניים באימון וושינגטון בפברואר 2023:

הביקוש לשחקנים מסוגו של נאן ב-NBA כמעט ולא קיים. מעטות הקבוצות, אם בכלל, שירצו גארד בגובה 1.95 שלא עבר את ממוצע ה-3 אסיסטים למשחק ומספרי הקליעה שלו נמצאים בירידה. אלו שכן, יעדיפו ללכת על שחקנים צעירים ולא על בני 28. 

אבל כמו שהוא יודע, כל עכבה לטובה. הוא התחיל רע את העונה הנוכחית עם 0/13 מחוץ לקשת ביורוליג, אבל נותר יציב על 38.5%. הוא הוביל את פאו לקאמבק בחוץ מול מונאקו עם 13 נק' בשבע דקות ברבע האחרון והוכיח שגם כשלא הולך לקבוצה, הוא יכול להרים אותה לבדו. טסאלטס הסכים עם הקביעה: "הוא אחד השחקנים הטובים באירופה. בפאו רצו שחקן שיכול להיות שובר שוויון ונאן הפך את עצמו לכזה. על המגרש, הוא האלטר אגו של סלוקאס".

קנדריק נאן, צילום: אודי ציטיאט

אוהדי מכבי תל אביב הרגישו זאת בבלגרד על בשרם. אחרי שני משחקים רעים במונחים שלו באתונה, נאן התפוצץ עם 13 נק' ברבע האחרון של משחק 3 ו-16 במחצית הראשונה של משחק 4. בשני המשחקים הוא היה הקלע המוביל על המגרש ולמרות שנראה היה שהוא נופל מהרגליים, פעם אחר פעם הוכיח שהזמן שלו מגיע ברגעי ההכרעה.

זה לא סתם שינאקופולוס הצהיר שהוא "הזר הטוב ביותר ששיחק ביוון מאז דומיניק ווילקינס". סלוקאס אולי המנהיג ולסור הוא הכוכב, אבל הקבוצה לא הייתה מצליחה בלי הרכז האמריקאי. בקיץ, נאן ויתר על סכום כסף גדול, כאשר על פי הדיווחים אולימפיאקוס הציעה לו 6 מיליון דולר לשנתיים. כעת, בפאו הוא מרוויח שני מיליון דולר לעונה בודדת ול"ישראל היום" נודע כי ינאקופולוס כבר הניח על השולחן הצעת שכר 3 מיליון דולר לעונה הבאה. ביוון, לפי טסאלטס, התחושה היא שהוא בדרך להישאר, וגם השחקן עצמו הודה שהוא חושב על זה ברצינות.

הסטורי של דימטריס ינאקופולוס. רוצה שנאן יהיה ירוק עד לפרישה,
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

הערב (21:15) יגיע המבחן הגדול שלו. ביוון כבר מאמינים שהשינוי במאזני הכוחות בין פאו לאולימפיאקוס היה טמון בין היתר בהבאה שלו, ויש לו הזדמנות להוכיח את זה על הבמה הגדולה ביותר שיש ליורוליג להציע – משחק 5 מול היריבה המיתולוגית מת"א. בכל מקרה, גם הצופים באואקה וגם עודד קטש ושחקניו צריכים לזכור את הדבר החשוב ביותר על נאן – להמתין איתו זה משתלם רק לצד אחד, לצד שלו. בדרך כלל, זה גם הצד המנצח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר