"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הסיפור המלא מאחורי ניסיון ההשתלטות של דובאי על הכדורסל האירופי

הרעיון שהוצע על ידי אחד האנשים העשירים באיחוד האמירויות • סכומי הכסף האדירים שיזרמו לעומת הספונסר הנוכחי • ההתרחבות הגלובלית שקורצת לדיאן בודירוגה ואנשיו • והחששות הלוגיסטיים והמקצועיים • כל מה שצריך לדעת על הההתרחשות המרכזית בכדורסל האירופי

,עודכן
0השמעה
הנציגים מדובאי בפגישה עם הנהלת היורוליג , יורוליג
הנציגים מדובאי בפגישה עם הנהלת היורוליג. צילום: יורוליג

אחד הדברים שמעסיקים את הכדורסל האירופי בתקופה האחרונה הוא צירוף קבוצה מדובאי ליורוליג. לפי דיווחים ביבשת, בשבוע הקרוב צפויה לצאת הודעה רשמית על צירוף קבוצה מהאיחוד האמירויות למפעל הבכיר.

מי שעומד מאחורי הרעיון היומרני הוא שייח עבדולה אל נאבודה, מאחת המשפחות העשירות באמירויות, שיצר קשר עם ראשי היורוליג כבר לפני כשלוש שנים ומאז הרעיון מתגלגל.

כפי המסתמן, בין הצדדים ייחתם הסכם לשש שנים. במסגרת ההסכם, בעונה הראשונה תשחק קבוצת דובאי ביורוקאפ ולאחר מכן תצטרף ליורוליג. כמו כן, הרצון הוא שבשלוש השנים הקרובות משחקי הפיינל פור יתקיים בדובאי ב"קוקה קולה ארנה" החדיש והיוקרתי שמכיל 17 אלף מקומות צפייה.

ריאל מדריד מניפה את גביע הירורוליג בשנה שעברה. הפיינל פור ייערך בדובאי בקרוב?,צילום: רויטרס

מעבר לרצון של היורוליג להתפתח לשווקים חדשים בעלי פוטנציאל כספי, שייח אל נאבודה הבהיר כי תמורת הצטרפותו, החברה שנמצאת בבעלותו תעביר למעלה מ-150 מיליון יורו לכל התקופה ותהפוך לספונסר הראשי של המפעל במקום הספונסר הנוכחי טורקיש איירליינס. במסגרת ההסכם יועברו כספים נאים על חסויות, זכויות שידור, דמי רישיון ועוד.

חברת התעופה טורקיש איירליינס משמשת כספונסר הראשי של היורוליג מאז 2010. לשם השוואה במסגרת ההסכם הקודם שילמה החברה 37.5 מיליון יורו לשבע שנים. בחוזה הנוכחי שאמור להסתיים בקיץ 2025 מדובר בסכומים גבוהים יותר (שלא פורסמו), אבל כאלה הרחוקים משמעותית מהסכומים אותם ישלמו האמירתים.

הצטרפו לניוזלטר החדש של מדור הספורט!

כל מה שחשוב לדעת בספורט הישראלי והעולמי, אצלך במייל

אחת הסיבות המרכזיות בגינה הודח המזכ"ל הקודם ג'ורדי ברתומאו לטובת דיאן בודירוגה, הייתה הטענה של חלק מהקבוצות כי אינו מצליח לגייס סכומי כסף גבוהים יותר עבור המפעל ועבור הקבוצות החברות. ההצטרפות החדשה אמורה לפתור את הבעיה ולהזרים הרבה יותר כסף לחשבון הבנק של הקבוצות החברות, בראשן הקבוצות בעלי רישיון A, ביניהן כמובן מכבי תל אביב.

דיאן בודירוגה,צילום: Getty Images

מעבר לכסף הישיר שייכנס מהאמירויות ליורוליג, ראשי המפעל בטוחים שהמהלך ישפר משמעותית את המשיכה הגלובלית של הליגה, ויגדיל את פוטנציאל האוהדים וספונסרים חדשים מרחבי המזרח התיכון. התרחבות זו לא רק תגוון את הנוף התרבותי של הליגה, אלא גם תפתח הזדמנויות כלכליות רווחיות באמצעות השקעות מוגברות ושותפויות מסחריות. היכולת הפיננסית של דובאי אמורה להביא יתרונות כלכליים משמעותיים ליורוליג כגון השקעות בשיווק, תשתיות ופיתוח שחקנים יכולות שיעלו את האיכות והתחרותיות הכוללת של הליגה.

יתר על כן, שותפות זו יכולה לפתוח זרמי הכנסה חדשים באמצעות הסכמי חסות, זכויות שידור ומכירות מרצ'נדייז במזרח התיכון, אזור שעד עכשיו היא חסום כמעט לגמרי עבור היורוליג.

אולם לא הכל ורוד. במהלך החודשים האחרונים התבטאו אנשי מקצוע רבים כי שילוב של קבוצה מדובאי ביורוליג עלול להציב אתגרים לוגיסטיים משמעותיים. המרחק הגיאוגרפי הרב ידרוש נסיעות רבות שעלולות להוביל לעייפות של השחקנים וכן לעלויות תפעול חדשות.

כמו כן, רבים חוששים כי העובדה שלקבוצה מדובאי יהיו משאבים כמעט בלתי מוגבלים תאפשר לה לרכוש את הכוכבים הגדולים ללא הרבה תחרות, מה שייפגע בשוויון ובספורטיביות. רעיון הפייר-פליי שמנסות מכבי ת"א וקבוצות אחרות להכניס כבר שנים, עלול להיגנז כדי לא להרגיז את השותפים החדשים.

שמעון מזרחי,צילום: אלן שיבר
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

במרתון השיחות והפגישות שקיימו ראשי היורוליג עם נציגי הקבוצות ועם אנשי העסקים העומדים מאחורי אותה קבוצה עלו השאלות והחששות. לחלקן נמצאו פתרונות, ולחלקן עוד לא, אבל המהלך כבר יצא לדרך וכאמור צפוי להפוך לרשמי כבר בימים הקרובים.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר