שחררו את בריטני. כוכבה של הלוס אנג'לס לייקרס, לברון ג'יימס, הצטרף השבוע לקריאתם של ספורטאים רבים לפעול לשחרורה של כוכבת ה-WNBA, בריטני גריינר שנעצרה ברוסיה בחודש פברואר האחרון.
"אנחנו צריכים להתאחד ולעשות את כל מה שאנחנו יכולים כדי להחזיר את בריטני הביתה במהירות ובבטחה! כספורטאים, הקול שלנו הרבה יותר חזק כשאנחנו ביחד!", כתב השחקן בחשבון הטוויטר שלו. בנוסף דרש ג'יימס בנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן ובסגניתו קאמלה האריס לפעול בנושא.
We need to come together and help do whatever we possibly can to bring BG home quickly and safely!! 🙏🏾 Our voice as athletes is stronger together. @uninterrupted 👑 #WeAreBG pic.twitter.com/2GWV3Ff81p
— LeBron James (@KingJames) June 6, 2022
כזכור, בחודש פברואר האחרון, ימים ספורים לאחר פלישתה של רוסיה לאוקראינה, נעצרה גריינר בשדה התעופה במוסקבה, בזמן ששיחקה בקבוצה רוסית במסגרת ההכנות לפתיחת עונת ה-WNBA. הרשויות המקומיות טענו כי מצאו שמן קנאביס בתיקה של האמריקנית והאשימו אותה בניסיון הברחת סמים – עבירה שדינה היא עד 10 שנות מעצר. בחודש מאי האריך בית המשפט המקומי את מעצרה של הספורטאית בת ה-31 עד לחודש יוני לפחות.
מחלקת המדינה האמריקנית סיווגה את גריינר כמעצר שלא כדין ברוסיה, והנושא עבר לטיפול של של השליח הנשיאותי המיוחד של ארה"ב לענייני בני ערובה, רוג'ר קרסטנס.
המשרד מוביל ומתאם את המאמצים הדיפלומטיים של הממשל האמריקני שמטרתם להבטיח את שחרורם של אמריקנים שנעצרו שלא כדין בחו"ל, ופירוש המעבר למשרדו היא גמישות רבה יותר במאמצים לנהל משא ומתן על שחרורה של גריינר, מכיוון שהם לא בהכרח צריכים להמתין להליכים המשפטיים ברוסיה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
