שחקן נבחרת ישראל ברוגבי, ויטלי פרימק, שגר בשנים האחרונות בקייב שבאוקראינה, הצליח להיחלץ ממדינתו עם אשתו ובנו, אך נותר חסר כל וזקוק לעזרה.
בימים האחרונים ניסה פרימק (36) לעזוב את קייב ורק אמש (שני), בשעות הבוקר המוקדמות הצליחו הוא ומשפחתו לעשות את הדרך מהעיר המופגזת למעבר הגבול עם סלובקיה, אך לא אושר לו לעזוב את המדינה שדורשת מכל גבר מעל גיל 18 להתגייס למלחמה.
ויטלי המשחק בנבחרת מאז 2013 ושחקן קבוצת אס"א תל אביב, לא היה מוכן להשאיר מאחור את אשתו ובנו הקטן, ולאחר שעות רבות במעבר הגבול, ניצול אזרחותו הכפולה והתערבות גורמים חיצונים, השלושה הצליחו לחצות בשלום את מעבר הגבול, אך הדרך עוד ארוכה להגיע לישראל.
השלושה ממתינים כרגע לרכבת שצפויה לצאת רק מחר לכיוון הונגריה, משם הם מקווים לעלות על טיסת אל על שתחזיר אותם לישראל, אך הבעיה העיקרית כרגע שהם נמצאים רק עם הבגדים אותם לבשו בתחילת המסע, ללא כסף.
ללא קשר למלחמה, פרימק היה אמור להגיע בעוד שבועיים לישראל, כדי להצטרף למחנה אימונים לקראת שלושת משחקי הנבחרת באפריל הקרוב מול סלובניה (חוץ) וקרואטיה וקפריסין (בית), כאשר איגוד הרוגבי הישראל, פתח בגיוס המונים, כדי לעזור לשחקן עם קליטתו חזרה בישראל.
יו"ר האיגוד עופר פביאן סיפר: "אמש בשעות הבוקר הצליח ויטלי פרימק שחקן נבחרת ישראל ברוגבי, לצאת מקייב המופגזת באוקראינה עם אשתו ובנו. איגוד הרוגבי מסייע לוויטלי להגיע ארצה ופונה לגיוס המונים למימון טיסתו ארצה".
"ויטלי אמור היה להגיע בעוד שבועיים. קהילת הרוגבי המקומית וחבריו של ויטלי כבר אספו סכום כסף ראשוני אולם ויטלי מגיע עם אישה וילד כשרק בגדיו לגופו ואנו נערכים לסייע בקליטתו. הוא מגיע בלי כלום, אנחנו ענף חובבני והשחקנים לא מקבלים שכר. נודה לכל סיוע כספי למימון הבאתו ארצה וסידורים ראשוניים כאן".
לתרומות:
https://web.payboxapp.com/?v=j&g=621d076d14971a0007d93d64#/
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
