"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אפקט הקורונה: אוסטרליה ואינדונזיה קיבלו רגליים קרות
אחרי ההפסדים העצומים שספגה יפן בעקבות דחיית האולימפיאדה, אוסטרליה ואינדונזיה הקפיאו את הצעותיהן לאירוח המשחקים האולימפיים ב־2032 • קיצוצים בוועד האולימפי האמריקני
צילום: אי-אף-פי // התקופה הנוכחית היא לא הזמן לחשוב על אירוח המשחקים ב־2032

אפקט הקורונה: אוסטרליה ואינדונזיה קיבלו רגליים קרות

אחרי ההפסדים העצומים שספגה יפן בעקבות דחיית האולימפיאדה, אוסטרליה ואינדונזיה הקפיאו את הצעותיהן לאירוח המשחקים האולימפיים ב־2032 • קיצוצים בוועד האולימפי האמריקני

עדי רובינשטיין
, עודכן

ביום שישי האחרון הודיע הפרלמנט האוסטרלי כי הוא מקפיא את הצעתו לאירוח המשחקים האולימפיים ב־2032. ההודעה נובעת כמובן ממשבר הקורונה ומהפחד מפני ההשלכות הכלכליות.

ההצעה, שהתבססה על אירוח בשלוש מדינות שונות תחת הדגל האוסטרלי, היתה הרצינית והמובילה עד כה. יצוין שבחודש שעבר גם ההצעה האינדונזית, שהיתה אמורה להיכנס לשלב מתקדם יותר, הוקפאה לפחות עד חודש דצמבר בשל מגיפת הקורונה. יש לציין כי בהצעות לאירוח המשחקים האולימפיים בעוד 12 שנים, יש גם רצון לראות את את קוריאה הדרומית ואת קוריאה הצפונית מארחות את המשחקים בצוותא.

תומאס באך, נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי, רמז מוקדם יותר כי התקופה הנוכחית היא לא הזמן לחשוב על אירוח המשחקים ב־2032, אבל התקווה היא שבתחילת 2021 כבר תהיה הכרעה בנושא. כדי לשמש דוגמה, ולנוכח הקפאתו של הספורט האולימפי האוסטרלי, הודיע יו"ר הוועד האולימפי המקומי על קיצוץ רוחבי של 20 אחוזים, כולל במשכורתו.

נוסף על החדשות מאוסטרליה, הוועד האולימפי האמריקני, הגדול והחשוב בעולם, הודיע על קיצוצים של 51 משרות ועל 33 עובדים בכירים שהוצאו לחל"ת בעקבות משבר הקורונה. מטרת השינויים הדרסטיים היא הרצון של הוועד האולימפי המקומי לחסוך 20 אחוזים מהתקציב ולהתכונן לשנה הקרובה, שעומדת להיות קשה במיוחד לספורט האולימפי בארה"ב.

"ברור לנו שאנחנו מושבתים מפעילות לא רק בשבועות הקרובים, אלא גם בחודשים הקרובים", נמסר בהודעה האמריקנית. הוועד האולימפי האמריקני רשם רווחים של 172 מיליון דולר לאחר המשחקים האולימפיים בריו 2016, ועל הנייר אמור אפילו להגדיל את הרווחים אם המשחקים האולימפיים יתקיימו בשנה הבאה ביפן.

בשבוע האחרון הודיע הוועד האולימפי הבינלאומי כי יעביר 650 מיליון דולר למארחים היפנים של המשחקי, שנדחו מהקיץ הקרוב, כפיצוי ראשוני לנזק הכלכלי העצום שנגרם להם, ושמוערך ביותר מ־3 מיליארד דולר. אם בכל זאת מחפשים סיבות לאופטימיות, אפשר למצוא אותן בבייג'ין, סין, שתארח את אולימפיאדת החורף ב־2022,

והמארחים מבטיחים שהם עומדים להיות משחקי החורף הגדולים והמרשימים ביותר. המשחקים אמורים לצאת לדרך בתחילת חודש פברואר, שנתיים בדיוק להתפרצות הקורונה אל מחוץ לגבולות סין. אכן סיבה לחגיגה, לפחות בשביל המארחים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...