בלי כמות מכובדת של כוכבים (כולל שגיא מוקי הישראלי שנשאר בארץ ומחלים מפציעה), ועם חוקי קורונה נוקשים, אליפות אירופה בג'ודו יצאה היום (חמישי) לדרך.
באדיבות איגוד הג׳ודו
בשורות טובות הגיעו כבר ביום הראשון של התחרות שמתקיימת בפראג, צ'כיה. טל פליקר, הישראלי שמתחרה בקטגורית משקל עד 66 ק"ג, זכה במדליית כסף באליפות אירופה בג'ודו לאחר שהפסיד בגמר לאורחן ספארוב מאזרבייג'אן. פליקר, שבעבר זכה במדליית הארד באליפות העולם 2017 ובארד באליפות אירופה 2018, היה קרוב לתואר אלוף היבשת, אך ווזארי שספג, 40 שניות מחילת הקרב, גרם לו להסתפק במקום השני והמכובד.
יור" איגוד הגודו, משה פונט בירךי: "הישג מצוין לטל, שממשיך שבועות מצוינים לג׳ודו שלנו. זה החל בגילאים הצעירים יותר וממשיך בנבחרת הבוגרת. טל הציג היום ג׳ודו מצוין והביא לנו הרבה גאווה״.
אורן סמדג׳ה: ״הישג מדהים בתחשב בכל הנסיבות. טל עבר קורונה, היה בבידוד ולא התאמן תקופה, והיום הוא שוב הוכיח שהוא מהטופ העולמי. לא כל ספורטאי יכול להציג ברזומה שלו 2 מדליות באליפויות אירופה ומדליה באליפויות העולם כמו טל. לגבי הנבחרת, יש עוד ימי תחרות לפנינו, אבל העובדה שכמעט בכל תחרות מטרה בשנים האחרונות אנחנו מביאים מדליה, זה מעיד על הג׳ודו שלנו. שמח שבתנאים האלה ספורטאי שלנו זוכה במדליה באליפות אירופה״.
.jpg)
בשמינית הגמר ניצח פליקר את סרג'יו אולייאניץ' (פורטוגל), שספג שלושה עונשים ונפסל. קודם לכן, פליקר עלה ליתרון של ווזארי. ברבע הגמר פגש פליקר את דניאל פרז הספרדי וגם שם נהנה שלושה עונשים של יריבו בדרך לחצי הגמר. בגמר יפגוש פליקר את אורחן ספרוב מאזרבייג'ן, שמחזיק בשתי מדליות מאליפויות עולם וגם בהישג מרשים – מקום חמישי באולימפיאדת ריו 2016.
ברוך שמאילוב, גם הוא מתמודד בקטגוריית משקל עד 66 ק"ג, הפסיד בקרב הראשון שלו לבוגדן יאדוב מאוקראינה וסיים את דרכו בתחרות.
מתן שני (עד 60 ק"ג) היה הישראלי הראשון שעלה על המזרן ביום התחרויות הראשון והפסיד בשלושה עונשים בגולדן סקור למתמודד טורקי.
נבחרת הנשים של ישראל נדבקה בקורונה כזכור ולא יצאה לתחרות, ואליהן נוספו כמובן גם נבחרות אחרות שוויתרו על ההשתתפות שלהן בתחרות מנסיבות כלכליות ורפואיות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
