"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מכה לג'וקוביץ': בית המשפט באוסטרליה דחה את ערעורו - יגורש לסרביה
שופטי בית המשפט הפדרלי עמדו לצד המדינה וקיבלו את ההחלטה לבטל את הוויזה של הטניסאי הבכיר • המדורג ראשון בעולם ייאלץ לעזוב את אוסטרליה ולא ישתתף בגרנד סלאם
ג'וקוביץ' בדרכו לבית המשפט הפדרלי | צילום: אי.פי.אי

מכה לג'וקוביץ': בית המשפט באוסטרליה דחה את ערעורו - יגורש לסרביה

שופטי בית המשפט הפדרלי עמדו לצד המדינה וקיבלו את ההחלטה לבטל את הוויזה של הטניסאי הבכיר • המדורג ראשון בעולם ייאלץ לעזוב את אוסטרליה ולא ישתתף בגרנד סלאם

אורן אהרוני
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

לא ככה קיווה שזה יסתיים. יממה לפני חבטת הפתיחה לגראנד סלאם הראשון של העונה באליפות אוסטרליה, פרשת נובאק ג'וקוביץ' הגיעה לסיומה, לאחר שבית המשפט הפדרלי החליט לגרש את הטניסאי הסרבי מהמדינה.

רבים ממעריציו, חובבי הענף וכמובן נולה עצמו, חשבו שהכל יראה אחרת, וסיום הפרשה יאפשר לו להתרכז בספורט, כדי לעלות על המגרש הקשה במלבורן להתמודד על התואר ה-21 בקריירה שלו (והעשירי באוסטרליה), שיעלה אותו לראש טבלת הזוכים באירוע היוקרתי של הענף, אך זה לא יקרה הפעם.

כזכור, בשבועיים האחרונים התנהל מאבק האם ג'וקוביץ' יכול להשתתף בטורניר ולהגן על תוארו, ולמרות שקיבל גיבוי ממארגני האליפות ופטור לאחר שסרב לגלות האם התחסן, הוא עוכב לאחר נחיתתו והוויזה נשללה ממנו, מאחר ולא עמד בדרישות הכניסה לנוסע לא מחוסן.

מכאן החל המאבק המשפטי והציבורי, תוך כדי שהוא הוחזק בשדה התעופה במלבורן, תחת שמירה של שוטרים והיה בסכנת גירוש, ראש הממשלה סקוט מוריסון כבר הודיע כי ג'וקוביץ' "יעלה על המטוס הראשון הביתה".

ב-10 בינואר, בית המשפט פסק לטובת ג'וקוביץ' והורה על שחרורו ואף הוא הספיק להתאמן, אבל סוף השבוע היה סוער מבחינת הסרבי, לאחר שקיבל הודעה כי שר ההגירה האוסטרלי אלכס הוק ניצל את סמכותו ככול הנראה בגלל הלחץ הציבורי והחלטת הרשויות שקבוע שרק מי שמחוסן יוכל להיכנס למדינה, והחליט להוציא נגדו צו מיוחד אשר מבטל את אישור הכניסה שלו למדינה בשלוש השנים הקרובות וביטל לו בשנית את הוויזה.

ג’וקוביץ’ לא הרים ידיים והגיש ערעור נוסף, כאשר התיק עבר לאחריותו של בית המשפט הפדרלי, שדן במצבו של הטניסאי, שמקווה עדיין שהפרשה תאפשר לו להתרכז בספורט, כדי לעלות על המגרש הקשה במלבורן להתמודד על התואר ה-21 בקריירה שלו (והעשירי באוסטרליה), ולעלות לראש טבלת הזוכים באירוע היוקרתי של הענף.

תומכים של ג'וקוביץ' מחוץ לבית המשפט, צילום: אי.פי
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...