מחוסן או לא: הטניס זקוק לנובאק ג'וקוביץ'

המדורג ראשון בעולם הוכיח שוב את כוחו בטניס העולמי: קיבל פטור רפואי מחיסון נגד קורונה, שיאפשר לו להשתתף באוסטרליה • התואר ה-21 בדרך?

ג'וקוביץ'. 9 זכיות באוסטרליה, צילום: EPA

המדורג ראשון בעולם, נובאק ג'וקוביץ', קיבל את האפשרות להגן על תוארו באליפות אוסטרליה הפתוחה לאחר שניתן לו פטור רפואי מחיסון לנגיף הקורונה. כזכור, כל הטניסאים ואנשי הצוות חויבו להתחסן או להציג פטור על מנת להשתתף בטורניר, והסרבי - תשע פעמים אלוף במלבורן - סירב לחשוף את סטטוס החיסונים שלו.

עקב כך, ולאחר שפרש מטורניר ה־ATP CUP של נבחרת סרביה, עלתה האפשרות שג'וקוביץ' לא יקבל אישור להשתתף בטורניר הראשון של השנה. אמש הספקולציות הסתיימו. נולה אישר את השתתפותו בפוסט שהעלה באינסטגרם: "ביליתי זמן איכות עם המשפחה אבל עכשיו אני מגיע עם הפטור הרפואי", כתב הסרבי לצד תמונה שלו בשדה התעופה; "אני מוכן ומזומן לנשום טניס בשבועות האלה של התחרות".

דבר אחד משמעותי עדיין לא ברור בכל הסיפור הזה: איך ולמה קיבל המדורג ראשון בעולם פטור רפואי שמאפשר לו להיכנס למדינה שנמצאת בסגר הדוק כל כך? הבקשות לפטור כזה נבדקות על ידי שני פאנלים חיצוניים נפרדים, והתנאים לקבלת פטור נעים בין דלקת בשריר הלב למצב אקוטי כזה או אחר. נולה, שלכל הידוע לא סובל משום בעיה רפואית, בכל זאת קיבל את הפטור. תנאים נוספים לקבלת פטור כוללים סעיפים שאינם רפואיים, אך קשה להאמין שג'וקוביץ' קיבל את האישור בגלל שיש בו "עניין לאומי חשוב" או שהוא ניחן ב"כישורי עבודה יוצאי דופן שנדרשים באזורים באוסטרליה".

מכיוון שכל הפרטים חסויים, ההערכה היא שהפטור ניתן לנולה מכיוון שכבר חלה בעבר, ולכן לא נדרש לחיסון. כפי שהסביר מנהל התחרות קרייג טילי: "פרוטוקולים עצמאיים הוקמו כדי לתת למי שצריך את הפטורים האלה ולקיים טורניר בטוח עבור כולם". ספק אם נולה ראוי לפטור, אבל בטוח שהמארגנים לא יכולים היו להרשות לעצמם להשאיר את הטורניר בלעדיו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

ואפשר להבין זאת. בידיים של ג'וקוביץ' נמצאת האפשרות לעשות היסטוריה במלבורן. כרגע הוא חולק את הפסגה עם רפאל נדאל ורוג'ר פדרר, כשלכולם 20 תארים וכשרק הספרדי ייקח חלק בטורניר מבין השניים האחרים. הסרבי, לעומת זאת, זכה בתואר בשלוש השנים האחרונות ומגיע אחרי שנה שבה השתתף בכל ארבעת הגמרים בטורנירי גראנד סלאם וניצח בשלושה מהם. אליפות אוסטרליה תיפתח רק באמצע החודש, אבל ג'וקוביץ' כבר השיג את הניצחון שלו. הפטור שקיבל הוא עדות לכוחו ולמעמדו, ולכך שהטניס זקוק לו - מחוסן או לא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר