בקיץ האחרון, רגע אחרי שהגלישה הישראלית רשמה עוד "כמעט" במשחקים האולימפיים, גל פרידמן היה עסוק בעסק הצילום שלו. חלק מהשיוטים לא יצא לו לראות כי הוא פשוט התפרנס. אחר כך, כשהתיישב מול הטלוויזיה, אמר: "המערכת אולי לא אוהבת אותי כי אני קשוח. כי אני דוגרי, כי אני אומר לספורטאים את האמת בפנים ולא מסכים להתפשר איתם על הופעה מכובדת. זה לא עבד בינינו בעבר, אולי בעתיד זה יעבוד".
ואכן, אחרי הסיטואציה המוזרה שבה מדליסט הזהב היחיד של הגלישה הישראלית יושב בבית ולא מאמן שום נבחרת, באיגוד השיט התעוררו ומינו השבוע את פרידמן למאמן נבחרת הגלישה הישראלית, בדגם החדש פויול. "קשה עוד לדעת מה הפוטנציאל המלא של הנבחרת, אני רק יודע שיש לנו עוד הרבה עבודה שתיקח זמן", הסכים פרידמן להגיד השבוע, לאחר שהגיע לסיכום עם איגוד השיט על תנאי העסקתו.
חשוב לזכור, פרידמן היה בעבר מאמן גם של נמרוד משיח וגם של גולשי הנבחרת, אך הרומן הסתיים במהירות לאחר שהגולשים לא הסכימו לוותר על המאמן האישי שלהם. פרידמן הרגיש שהוא לא מקבל גיבוי מהמערכת, שמעדיפה ללטף ולא את הגישה הקשוחה שלו.
"בסוף ההכנה המנטלית הכי חשובה, אני אומר לספורטאים שלי תמיד להיכנס לפייט, לא לפחד, לא להמר ולא לזרוק קוביות כשמגיעים למצוף. במובן הזה הספורטאים לא יכולים לחרטט אותי". אז האם הגישה הזו של פרידמן תחזיק הפעם מעמד מול הדור החדש של הספורטאים?
עדות ראשונה לרצון האמיתי של כל הצדדים לשתף פעולה אנחנו יכולים לראות בסעיף החוזה של פרידמן, שקובע שיעניק ראיונות רק דרך איגוד השיט ולא יתראיין על דעת עצמו. כמובן מדובר בטראומה שהשאיר שם גור שטיינברג, המאמן שפוטר וששנאה לראיונות אינה התכונה האופיינית לו. פרידמן עצמו גם לא בורח מתקשורת, אך כחלק מההתחלה החדשה בין הצדדים הוא לא מרבה לדבר מאז מונה לתפקיד.
המטרה: להדביק את הפער
אז איך בדיוק יעבוד הפעם פרידמן? קודם כל גור שטיינברג יישאר איש סוד ועצה: "העזרה של גור היא תמיד לא מובנת מאליה, בלי התמיכה שלו ובלי ברכת הדרך שלו זה היה אחרת. התמיכה שלו חשובה וגם מוערכת".
ומה בנוגע לספורטאים? הפויול שונה לגמרי מהדגמים שהיו עד כה, ולכן פרידמן מקבל נבחרת שתחפש את עצמה, עם תום ראובני כשם הבולט כרגע, אף שנראה שהעולם כבר טס קדימה עם הדגם החדש, בזמן שישראל התעכבה. עכשיו יש לנבחרת כחול־לבן שלוש שנים להשלים את החסר עד לרגע האמת בפריז.
בנשים המצב בדגם החדש טוב יותר, עם כמה שמות פוטנציאליים מעניינים, ושם יפגוש פרידמן אויב־חבר, וכיום גם קולגה - שחר צוברי, שיאמן את נבחרת הנשים. נוכח ההיסטוריה הארוכה בין השניים, מדובר בניסוי מעניין שיכול להסתיים בהצלחה מסחררת או בפיצוץ גדול.
פרידמן נכנס לקמפיין אולימפי חדש כשאותות הקורונה עדיין ניכרים בספורט האולימפי הישראלי והבינלאומי, ולכן הזמן קצר והמלאכה מרובה. אם יצליח לשחזר את ההצלחה שלו כספורטאי, הוא ייכנס לספרי ההיסטוריה.
אם זה לא יעבוד, הוא ישים את האגו בצד ויחזור לעסקי הצילום שלו. בסופו של דבר, מדובר בעוד יום בהיסטוריה של הטלנובלה שנקראת הגלישה הישראלית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
