בגיל 20 שנים ו-68 יום בלבד, קימי אנטונלי הבטיח אמש (ראשון) את זכייתו באליפות הפורמולה 1. האיטלקי הראשון שזוכה בתואר מאז 1953 גם הפך לנהג הצעיר בהיסטוריה שמוכתר לאלוף, כשהשיאן הקודם סבסטיאן פטל עשה זאת בגיל 23 (בשנת 2010).
אנטונלי אמנם סיים רק במקום השלישי במרוץ במקסיקו סיטי, אחרי מקס ורסטאפן ולואיס המילטון, אך הפער שבנה במהלך העונה הספיק לו כדי להבטיח כבר אתמול את האליפות - ארבעה מרוצים לסיום העונה. כשנותרו עוד 100 נקודות בקופה, לאנטונלי יש 380 נקודות לעומת 261 של ורסטאפן - המקום השני הנוכחי.
על הפודיום, האלוף הטרי סיפק את אחת מתמונות השנה בספורט העולמי. ורסטאפן, אלוף העולם ארבע פעמים, והמילטון, האלוף שבע פעמים, הניפו יחד את אנטונלי. "אני אדפיס את התמונה הזו ואתלה אותה בבית", אמר האלוף הנכנס על התמונה האייקונית, "לקבל כל כך הרבה כבוד משני אלופים כאלה זה מדהים".
האכזבה של החבר לקבוצה
מרצדס, שהנהג שלה הבטיח את האליפות, קרובה גם להבטחת אליפות היצרנים עם פער של 126 נקודות מפרארי. על כן, במרוצים שנותרו הקרב יהיה בעיקר על הסגנות באליפות הנהגים. בין ורסטאפן השני לשארל לקלר החמישי מפרידות 16 נקודות בלבד, כשביניהם נמצאים המילטון וג'ורג' ראסל - חברו של אנטונלי לקבוצת מרצדס.
ראסל, הוותיק מאנטונלי, סומן בתחילת העונה כמועמד מוביל לזכות באליפות לאור הציפיות הגבוהות ממרצדס עם פתיחת העונה. אלא שהבריטי ראה את חברו עוקף אותו בסיבוב וזוכה בתואר כבר בעונתו השנייה. במקסיקו ראסל סיים במקום השישי, מה שהוריד אותו מהמקום השני לרביעי בטבלת הנהגים.
הבריטי המאוכזב לא השתתף במסיבת העיתונאים אחרי המרוץ, ומנהל הקבוצה טוטו וולף הגן עליו: "ראיתי את ג'ורג' אחרי המרוץ ובאופן טבעי הוא הרוס מהסיטואציה. הוא הפגין ספורטיביות וניגש לקימי. רגע כזה עבור נהג הוא קטסטרופלי. זה מרוץ שהוא היה צריך לנצח, היה לנו את הקצב למכונית. אני מבין אותו לגמרי, הייתי מופתע אם היה מתנהל אחרת".


