לאנס סטרול נמצא בשני שלבים שונים בחייו. מצד אחד הוא נמצא בשיא החיים הזוגיים שלו עם יעל שלביה, שכבר הספיקה להצטרף אליו למספר מירוצים לאורך העונה, אבל מצד שני הוא עדיין לא הצליח לסיים מירוץ עד כה וקובע שיאים שליליים לאורך כל העונה גם במקצי הדירוג.
הפרשן מרטין בראנדל, שנחשב לאחד מאנשי המקצוע הוותיקים והמוערכים בעולם הספורט המוטורי, התייחס לעתיד הנהגים של אסטון מרטין על רקע הניסיונות להשאיר את חברו לקבוצה של סטרול, אלוף הפורמולה 1 לשעבר פרננדו אלונסו, וטען: "אני לא יכול שלא לחשוב שאם הייתי מנהל את אסטון מרטין, וזה הולך לעבור ממש טוב. הם בונים מחדש את הקבוצה. הם בונים לעתיד".
לאלונסו וסטרול אין חוזה לעונה הבאה, אבל בעוד העתיד של הקנדי מובטח בזכות העובדה שהוא הבן של הבעלים, עבור הספרדי הוותיק זו עשויה להיות עונת פרישה. עבור בראנדל, התשובה לעתיד של אסטון מרטין פשוטה: "הייתי נוטה להביא שני נהגים בסביבות גיל 25 ולבנות מחדש גם את מערך הנהגים. הם צריכים ללכת. אמרתי לכם שזה לא ילך כל כך טוב. ככה אני רואה את המקום שבו הם נמצאים כרגע".
סטרול נמצא במקום האחרון בגריד עם 0 נקודות, כאשר אסטון מרטין מציגה את הרכב החלש ביותר של העונה. במירוץ במדריד, אליו שלביה לא הגיעה, הוא הגיע עם שדרוגים גדולים מדי למנוע וקיבל עונש הורדה של 40 מקומות - כך שהוא אפילו לא עלה לעשות הקפה במקצה הדירוג. בגרנד פרי עצמו, הוא נאלץ לפרוש במהלך המירוץ בשל תקלה טכנית.


