אפילו דונלד טראמפ הגיב: ה-UFC מעולם לא ראה דבר כזה

האירוע ההיסטורי בסרביה סיפק ניצחון מרהיב של אורוש מדיץ' אחרי 29 שניות בלבד • ביציעים הטירוף לא ידע גבול, אבוקות הודלקו בסצנות שלא נראו כמותן והגיבור המקומי הבטיח: "אביא את החגורה" • וגם: המחווה שריגשה את נשיא ארצות הברית

אורוש מדיץ' חוגג את הניצחון בבלגרד. צילום: צילום מסך

לראושונה אי פעם הגיע סבב ה-UFC לסרביה וערב הקרבות בבלגרד ארנה סיפק לנו מראות יוצאי דופן. הקרב המרכזי הפגיש את אורוש מדיץ' עם דניאל רודריגז האמריקני ולוחם ה-MMA המקומי חגג ניצחון מרהיב אחרי 29 שניות בלבד והטריף את 20 אלף הצופים שמילאו את האולם.

רודריגז, שחזר לזירה אחרי תקופה קשה במהלכה אף ישב בכלא, הצליח לפגוע ברגלו של מדיץ' וגרם לו למעוד, אלא שהסרבי גיב באכזריות. הוא הצליח לפגוע בגופו של האמריקני ולהפילו לקרקע, מיד לאחר מכן התנפל עליו והכה אותו ללא אבחנה עד שהשופט עצר את הקרב.

אף אחד מהנוכחים לא ציפה לקבל כזו הופעה מהגיבור המקומי והטירוף לא ידע גבול. מדיץ', שעלה למאזן 3:14, זינק על הגדר. ביציעים הרגשות התפרצו, ההתלהבות התעצמה, היו דמעות ואפילו פירוטכניקה שהודלקה ברחבי האולם. סצנות שלא נראו מעולם ב-UFC.

אבוקות בבלגרד ארנה אחרי הניצחון של אורוש מדיץ', צילום: צילום מסך

"מבטיח להביא את החגורה לסרביה"

מדיץ', יליד נובי סאד, עזב את סרביה לפני תשע שנים ונסע לאמריקה. הוא לא היה יכול לחזור במשך שנים ארוכות, עד לקרב הנוכחי. כשהגיע לבלגרד הוא התקבל כמו קיסר. "ערב טוב בלגרד, ערב טוב סרביה", קרא בהתרגשות. "תודה, אני אוהב אתכם, סוף סוף אני מרגיש בבית".

באנגלית הוא הוסיף: "לא יכולתי להרגיש באמת בבית עד שהשלמתי את העבודה שלי, אלה היו שבועיים עמוסים. כל כך התגעגתי, תשע שנים זה הרבה זמן". הוא הודה לישו והבטיח: "כשאתם מאחוריי, אני צריך 'לבשל' את כל החבורה הזו ולהביא את החגורה לסרביה".

המחווה שריגשה את טראמפ

במהלך הערב הונף לפתע שלט שהוקדש לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ובו נכתב: "הנשיא טראמפ, סרביה מקבלת אותך בברכה". השלט הוסר במהרה לפי מה שדווח ב"טלגרף" הסרבי, אבל בינתיים כבר הספיקו להראות אותו בטלוויזיה והתיעוד הופץ במהרה בכל העולם.

דונלד טראמפ מתייחס לשלט שהונף לכבודו, צילום: צילום מסך

ריצ'רד גרנל, אחד הדיפלומטים המקורבים לטראמפ, כתב ברשת החברתית "Truth": "הקהל 'השתגע' בגלל הבאנר שהוקדש לטראמפ, ששמח מאוד". הנשיא עצמו פרסם מחדש את הפוסט ואישר למעשה את הדברים. הרקע מאחורי השלט לא ברור ולא פורסם גם מי עומד מאחוריו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

קונור מקגרגור עוזב צולע אחרי ההפסד למקס הולוואי // SportsCenter

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר