הפרסום הבלעדי ב"היום" אודות עלייתה של אלופת העולם בהתעמלות אמנותית, אלכסנדרה סמנובה, והצטרפותה לאגודת מכבי בני עי"ש תחת המאמנת נטלי מלכה, ממשיך להכות גלים והפעם מעבר לים. הידיעה עוררה תהודה נרחבת בכלי התקשורת המובילים ברוסיה, וגררה גל שמועות ודיווחים סותרים לגבי נסיבות עזיבתה של הספורטאית המעוטרת.
אתרי ספורט גדולים ומרכזיים ברוסיה, ובראשם אתר החדשות הפופולרי "Sport 24", מיהרו לצטט את החשיפה בישראל, אך הוסיפו טענות משלהם. לדבריהם, סמנובה ניסתה כביכול להוציא לפועל מעבר מקצועי למדינה אחרת כבר בשלהי שנת 2024, כאשר הכיוון המקורי היה מעבר לנבחרת ארמניה, במטרה לעקוף את הסנקציות הבינלאומיות שהוטלו על ספורטאים רוסים.
בעקבות הפרסומים הללו, גורמים בסביבתה של המתעמלת מיהרו להגיב ומסרו ל"היום" כי הדיווחים אינם נכונים, וכי כוונתה מלכתחילה הייתה לעלות לישראל, המהווה עבורה בית חם וסגירת מעגל מקצועית עוד מימי נעוריה, ללא קשר לתרחישים כאלה ואחרים.
הנושא עורר עניין רב ודיונים ערים גם ברשתות החברתיות, הן בישראל והן ברוסיה. הגולשים ואוהדי הענף הביעו פליאה והערכה עצומה לנוכח גילה של סמנובה (28) - גיל שנחשב ליוצא דופן ומבוגר יחסית בענף תחרותי ושוחק כמו התעמלות אמנותית. רבים החמיאו לה על כוח הרצון והתעוזה, והגדירו אותה כהשראה על כך שהיא מסרבת לפרוש ומתעקשת להמשיך לתפקד כספורטאית פעילה.
באגודת מכבי בני עי"ש, שם נקלטה המתעמלת, משדרים עסקים כרגיל, כאשר היא ממשיכה להתאמן לקראת תחרות אגודתית שתיקח חלק ביום שישי הקרוב באור יהודה, בהכנה נוספת לקראת אליפות ישראל בחודש הבא.
ארטיום דולגופיאט ונועם ברקוביץ' על הפודיום בגביע העולם בקרואטיה / איגוד הג'ודו
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

