"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
כדור פלג

מופע יח"צ בחסות הטוטו: המספרים האמיתיים במרתון ירושלים

"50 אלף משתתפים נרשמו", דיווחו בתקשורת את המספר המופרך שדבררו מארגני האירוע • בפועל, הרשימה כללה רק 947 רצים - וגם הם נאלצו בסוף לוותר • וגם: יו"ר איגוד הכדוריד נבהל מאפריקניות

,עודכן
0השמעה
מרתון ירושלים 2026. צילום: אורן בן חקון

הדיווח היח"צני על מרתונים בערים הגדולות בישראל הוא תמיד בלוף אחד גדול. "50 אלף אנשים נרשמו למרתון ירושלים", דיווחה אתמול (חמישי) ענבל טויזר בערוץ 12, והיא כמובן לא הייתה היחידה. המספר המופרך הזה נמסר לתקשורת המדבררת ע"י מארגני האירוע בעיריית ירושלים. בפועל, רשימת המשתתפים הרשמית של המרתון המלא כללה רק 947 רצים. כלומר פחות מ-2 אחוזי אמת בפרסום.

לאן נעלמו 49 אלף הנותרים? חלק מהתשובה נמצא במקצים השונים - חצי מרתון, 10 ק"מ, 5 ק"מ ומרוץ המשפחות - שזה נחמד ועממי, אך כולם ביחד לא מסתכמים ב-42.195 ק"מ. לחצי המרחק נרשמו רק 3,800 רצים, ולכלל המקצים כ-23 אלף. שגם זה פחות מחצי אמת.

אורכו של המסלול למשפחות הוא 1.7 ק"מ ויש גם "מרוץ קהילות" ל-800 מטר, שם ההשתתפות היא חופשית. העיקר שמבחינת העירייה כולם משתתפים ב"מרתון", ואפשר לזרוק מספרים בלי חשבון.

הזנקת מרתון ירושלים עם דגל ישראל ענק // צילום: דניאל לבטובסקי

אלא שהשנה, פרט לדיסאינפורמציה הרגילה,נוסף עוד אלמנטהמקנה תחושה שכולם עובדים על כולם. לפי המארגנים הסיבה אינה הגבלת פיקוד העורף של התקהלות עד 5,000 איש, אלא "המלצת הצוות הרפואי" עקב התחזית בבירה שהצביעה על חום כבד. לכן הוחלט שגם 947 הנ"ל יסתפקו ב-21.1 ק"מ. ובמילים אחרות: ב"מרתון ירושלים 2026" לא ירוצו מרתון!

לכל אלה נוספו בחודש האחרון פרומואים מגוחכיםבכיכובם של ראש העיר משה לאון ומנכ"ל הטוטו מאיר ברדוגו, שחוברו להם יחדיו ודרבנו את הציבור להשתתף (בתשלום כמובן). ברדוגו אפילו הצטלם לסרטון בפודקאסט של הטוטו, בו הוא מראיין "ספורטאי אולימפי" שפניו טושטשו וקולו עוות, גילה שהם ירוצו ביחד, וקרא לציבור לנחש מי הדמות? כדי לשמור על המתח עוצר הנשימה, לא נגלה מי זה היה.

מאיר ברדוגו וראש העיר משה ליאון עם שורד השבי רום ברסלבסקי,צילום: ארנון בוסאני

בפרומו מביך אחר, שחפר שוב ושוב לצופי ערוץ הספורט, נראה מנכ"ל הטוטו כשהוא רץ ברחובות ירושלים ביחד עם יוצאת "האח הגדול" תרצה כהן. "במרתון לא מושכים זמן וגם לא משחקים פעם בשבוע", אומר לה ברדוגו אחרי הפסקה שלקחו לצורך דקלום אווילי - וממשיך לרוץ. "כדורגלנים", מפטירה בטרוניה כהן, מושכת בכתפיה, ורצה בחוסר חשק אחריו.

ככה זה במרתון הבלופים אפילו בקדימונים. פליטת ריאלי נגררת לריצה אחרי מנכ"ל הטוטו חובב הפרסום, שמגלם כדורגלן. עם כל המיליונים שהגוף הציבורי הזה מגלגל מכספי מהמרים, לא היה עדיף לשכור את שירותיו של טוטו תמוז?

יו"ר הכדוריד נבהל מאפריקניות

נבחרת הנשים בכדוריד סיימה את משחקיה בבית מוקדמות אליפות אירופה במקום הרביעי והאחרון, עם שישה הפסדים בשישה משחקים, וגם סיבה להתקרבנות. בעיקר אחרי התבוסה האחרונה, 31:13 מול ספרד.

נבחרת ישראל בכדוריד נשים מול ספרד,צילום: RFEBM / J.L. Recio

"מה שהעיב על המשחק הוא מחאה מגעילה של חלק מהשחקניות הספרדיות, שהעלו סמלים המזוהים עם פלסטין ואחת מהן אף הצמידה פתק לנעלה 'From the river to the sea'", נכתב בעמוד הפייסבוק הילדותי של האיגוד. טוב שלא הוסיפו סמליל של פרצוף מקיא.

והייתה גם תגובה של היו"ר עידן מזרחי, שהדיפה ניחוח של גזענות: "זה כואב דווקא כשאני ביחסים מצוינים עם נשיא ההתאחדות שלהם ויושב לידו במשחק. הוא הופתע גם הוא מהמחאה של השחקניות, שחלקן ממוצא אפריקני". סליחה? מה קשור המוצא? מה עוד שמזרחי עצמו אירח בשבוע שעבר בביתו את חגיגות המימונה, שאף הן כידוע ממוצא אפריקני.

את אכזבתו מהיחס סיכם מזרחי במשפט לא קל: "עבדנו כל כך קשה והתעקשנו לצאת למסע המשחקים הקשה למרות כל הקשיים". למקרה שמישהו יתקשה להבין את עוצמת הקושי. פרט לאותה מגעילה שהדביקה צטלע לקרסולה, היו עוד כמה ספרדיות שהצמידו לנעליהן תמונת אבטיח עם גרעינים שחורים. מדובר בדפוס מחאה פרו פלסטיני מוכר, כצבעי הדגל, אך לא משהו בלתי ניתן לעיכול.

שחקניות נבחרת ישראל בכדוריד,צילום: RFEBM / J.L. Recio

עירוב ספורט ופוליטיקה תמיד צורם, אך גם שגרתי לצערנו, וברוב המקרים ספורטאינו (וגם שגרירינו באירוויזיון) נתקלים במחאות הרבה יותר בוטות. בטח במדינה שאינה מידידותינו הגדולות ואשר אפילו ביורוליג קבוצותיה מארחות את נציגותינו ללא קהל.המחאה הרשמית שהגיש האיגוד בהחלט במקום. מצד שני, טוב יעשה העומד בראשו אם יתרכז יותר בכדוריד ופחות במסרים קנטרניים על נעלי היריבות, שאנחנו לא מגיעים לקרסוליהן.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
עידן מזרחי ומיקי זוהר,צילום: איגוד הכדוריד
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

עמיר פלג

החל את הקריירה העיתונאית ב-1984 ככתב במדור הספורט של עיתון "חדשות" ונמנה עם דור המייסדים שלו. ב-1989 עזב את מערכת העיתון ועבר לעבוד בעיתון "עולם הספורט" עד מעברו למדור הספורט של "ידיעות אחרונות" ב-1990, שם כתב עד 2023 ואף שימש כעורך המדור. בתחילת 2025 יצא לאור ספרו "המרוץ לתחתית - מותה של תקשורת הספורט בישראל", ולאחר מכן הצטרף ל"ישראל היום"

כדאילהכיר