שלושה ימים בלבד לאחר פתיחת כפר הספורטאים של אולימפיאדת החורף 2026, אזל לחלוטין מלאי הקונדומים שחולק לספורטאים.
בכל מהדורת משחקים אולימפיים מחולקים אלפי קונדומים בחינם לספורטאים השוהים בכפר האולימפי, כחלק ממדיניות ארוכת שנים של הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) לעידוד מין בטוח.
גם באולימפיאדת החורף 2026 במילאנו לא שונתה המסורת, וכ-10,000 קונדומים הועמדו לרשות המשתתפים. אלא שעל פי דיווח של אתר TMZ ועדות של ספורטאים לעיתון האיטלקי La Stampa, המלאי כולו נחטף בתוך 72 שעות בלבד. לדבריו, הספקים הבטיחו כי משלוח נוסף יגיע בהמשך, אך טרם נמסר מועד מדויק.
כפר הספורטאים ידוע לא רק כמקום מגורים ואימונים, אלא גם כמרחב חברתי תוסס שבו שוהים אלפי ספורטאים צעירים מכל רחבי העולם. לצד מתקנים ושירותים שונים, בהם אזורי בילוי ומכונות אוטומטיות, מתקיימת לאורך השנים גם תרבות היכרויות ענפה.
בשבוע שעבר עוררה הרקדנית על הקרח אוליביה סמארט עניין ברשתות החברתיות, לאחר שפרסמה סרטון בטיקטוק שבו הציגה היכן ניתן למצוא קונדומים חינמיים בכפר האולימפי. מהסרטון ניתן היה להתרשם כי המלאי כבר הידלדל משמעותית.
התופעה אינה חדשה. כבר בעבר התייחסו ספורטאים בגלוי לאווירה החברתית בכפר. באולימפיאדת פריז 2024, למשל, חולקו למעלה מ-300 אלף קונדומים ליותר מ-10,000 ספורטאים, לאחר שבמשחקי טוקיו 2020 הוטלו מגבלות על אינטימיות בשל מגפת הקורונה.
באולימפיאדת החורף משתתפים בדרך כלל פחות ספורטאים בהשוואה למשחקי הקיץ, ולכן גם הכמות שחולקה השנה הייתה מצומצמת יותר. אם לשפוט לפי הדיווחים ממילאנו, נראה שגם המספר הזה לא הספיק לאורך זמן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

