"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
ניצחון מוחץ -זהו ענף הספורט בו נשים יותר טובות מגברים
ברובם המוחלט של ענפי הספורט ישנה עליונות ברורה של גברים על נשים • אך יש בכל זאת ענף בולט אחד בו לנשים יש דומיננטיות מרשימה יותר • צפו בסרטון
ענף הספורט בו נשים יכולות להשאיר אבק לגברים. צילום: ללא קרדיט

ניצחון מוחץ -זהו ענף הספורט בו נשים יותר טובות מגברים

ברובם המוחלט של ענפי הספורט ישנה עליונות ברורה של גברים על נשים • אך יש בכל זאת ענף בולט אחד בו לנשים יש דומיננטיות מרשימה יותר • צפו בסרטון

,עודכן
0השמעה
[object Object]

אם יש דבר אחד ידוע לכל חובב ספורט, הוא זה שגברים משיגים תוצאות טובות יותר מנשים. אין פה חלילה כוונה לומר בכך שנשים הן גרועות בספורט, אבל יש הבדלים פיזיולוגים שפשוט משנים את התמונה (ואף מילה על משחק המינים המביש בטניס).

הדוגמה הקלה ביותר היא ריצת 100 מטרים, מקצוע בו המינים מתחרים בתנאים שווים לגמרי: יוסיין בולט, האצן הגדול בהיסטוריה קבע תוצאה היסטורית של 9.58 שניות בלילה אחד קסום בברלין.

השיא המקביל אצל הנשים שייך לפלורנס גריפית ג'וניור, שבשנת 1988 עצרה את השעון על 10.49. אמנם מדובר בהבדל של פחות משנייה, אבל בריצות קצרות זה נחשב כנצח.

יחד עם זאת, יש מקצוע ספורט אחד בו נשים מסתכלות לגברים בלבן של העיניים וזוהי שחייה למרחקים ארוכים.

קחו לדוגמה את פני לי דין, בשנת 1976 היא כבר שחתה מחופי קליפורניה אל האי קטלינה בזמן שיא עולם כללי של 7:15:55, שעה וחצי פחות מהשיא הקודם, שיא שעדיין לא נשבר.

בשנה שלאחר מכן היא קבעה שיא עולם בשחייה מהאי אל היבשת, כחלק ממסע שבו השלימה חצייה כפולה של תעלת קטלינה, מרחק של 40 מייל, בזמן של 20:03.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

זה יותר טוב מכל זמן של גבר אי פעם! אז איך זה קורה? התשובות לכך בכתבת הוידאו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו