"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ההורים צפו ונחרדו: מאמן פולני תקף ילד ישראלי בן 11
העדויות מהתקריות של משלחת הילדים ובני הנוער לתחרות הג'ודו בבילסקו ביליה ממשיכות להצטבר • אירוע השיא היה כשאחד המאמנים הפולנים היכה לכאורה את אחד הילדים הישראלים, בזמן שההורים צפו בשידור החי • ח"כ דוידסון: "אסור למדינה לאפשר אירועי אלימות נגד הספורטאים שלנו"
אולם ג'ודו במונטנגרו. צילום: אורן אהרוני

ההורים צפו ונחרדו: מאמן פולני תקף ילד ישראלי בן 11

העדויות מהתקריות של משלחת הילדים ובני הנוער לתחרות הג'ודו בבילסקו ביליה ממשיכות להצטבר • אירוע השיא היה כשאחד המאמנים הפולנים היכה לכאורה את אחד הילדים הישראלים, בזמן שההורים צפו בשידור החי • ח"כ דוידסון: "אסור למדינה לאפשר אירועי אלימות נגד הספורטאים שלנו"

אורן אהרוני
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

יממה לאחר התקרית האנטישמית החמורה בתחרות הג׳ודולילדים ובני נוער בעיר בילסקו-ביליה שבפולין,שפורסמה לראשונה ב"היום", מתבררים פרטים נוספים על האירועים האלימים שאליהם נקלעה המשלחת הישראלית. המשלחת, שכללה כ-90 ספורטאים בגילי 7 עד 16 משלושה מועדונים מאור עקיבא ומהשרון, הגיעה לתחרות במטרה לצבור ניסיון בינלאומי, אך מצאה את עצמה בלב אירוע קשה וחריג.

על פי עדויות שהצטברו מאז, אחד הרגעים החמורים התרחש כאשר מאמן פולני תקף לכאורה ילד ישראלי בן 11, וכמה מעורבים בתקרית סבלו ממכות יבשות. האירוע תועד ושודר בשידור חי באתר התחרות, והורים רבים בישראל, שצפו בזמן אמת בילדיהם מתחרים, נחשפו לתקרית והביעו דאגה עמוקה לשלומם.

סולקו גם ממחנה האימונים

מתברר כי השגרה של המשלחת רחוקה מלחזור למסלולה. הקבוצה הישראלית הייתה אמורה להתחיל היום מחנה אימונים בן ארבעה ימים, כחלק מתוכנית ההכנה שנקבעה מראש לאחר התחרות, אך מארגני האירוע החליטו לבטל גם את השתתפותה במחנה.

בעקבות ההחלטה, הספורטאים והמאמנים נאלצים לאלתר אימונים בתוך המלון בימים הקרובים, ללא גישה למתקנים ייעודיים וללא מסגרת מקצועית מסודרת, דבר שמעמיק את תחושת האכזבה והתסכול בקרב אנשי המשלחת.

בתוך כך התייחס לאירועים גם יו"ר ועדת המשנה לספורט בכנסת, ח"כ סימון דוידסון מ"יש עתיד", ואמר: "הזדעזעתי לשמוע על התקרית האנטישמית האלימה נגד המאמנים והספורטאים הישראלים בתחרות הג׳ודו בפולין. אני מחזק את המאמנים והספורטאים מרחוק. אסור למדינת ישראל לאפשר לאירועי אלימות אנטישמיים להתרחש נגד הספורטאים שלנו. אפעל מול משרד החוץ בנושא ואמשיך לפעול למען הספורט הישראלי והספורטאים האלופים".

ח"כ סימון דוידסון, צילום: אורן בן חקון

האירוע החל כאשר במשך כל יום התחרות, כך על פי אנשי המשלחת, החריפה האווירה העוינת באולם. משעות הבוקר המוקדמות נשמעו לעבר הספורטאים והמאמנים הישראלים קריאות אנטישמיות, בהן "Free Palestine" ו"הנה היהודים באים". הילדים, חלקם צעירים מאוד, נאלצו להתמודד עם קללות וצעקות בזמן שניסו להתרכז בקרבות על המזרן.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

שיא האירועים נרשם כאשר שניים ממאמני המשלחת ניגשו לשופטים בטענה לניסיון קיפוח בניקוד זהב. לטענתם, קבוצה של כ-12 גברים פולנים התקרבה אליהם ותקפה אותם באלימות פיזית לעיני ספורטאים צעירים ומשתתפים נוספים. לאחר מכן קיבלו מארגני התחרות החלטה להרחיק את המועדון הישראלי כולו מהאירוע, במקום לפעול נגד התוקפים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...