בימים בהם ישראל חוטפת כתף קרה במישור הבינלאומי, ישנו ענף ספורט אחד שבו המצב שונה לחלוטין - הכדוריד. ל"ישראל היום" נודע כי משחקי הנבחרות הלאומיות בכדוריד, גברים ונשים, צפויים לחזור להתקיים בישראל כבר בחודש מרץ הקרוב. לאחר שיחות חיוביות בין יו"ר איגוד הכדוריד עידן מזרחי לנשיא ההתאחדות האירופית מיכאל וידרר, מסתמן שהמשחקים יעברו מהיכל שלמה בתל אביב לבית מכבי בראשון לציון.
ההתפתחויות החיוביות הגיעו לאחר הקונגרס השנתי של איגוד הכדוריד האירופי (EHF) שנערך בסוף השבוע בעיר אנדאו שבאוסטריה. נציגי איגוד הכדוריד הישראלי, היו"ר עידן מזרחי והמנכ"ל שי סימון, קיבלו שם תמיכה רחבה מנציגי המדינות המשתתפות, בעיקר כאלו שלא ידועות באהדתן לישראל בימים אלו כמו ספרד ואפילו טורקיה.
אל תחמיצו: הדיווחים, הניתוחים והסיפורים - הכל מחכה לכם עכשיו בעמוד הספורט של "ישראל היום" - לחצו כאן
תמיכה רחבה מכל אירופה
מעבר לזה, מדינות רבות הציעו לארח את נבחרות ישראל בגילאים השונים למשחקי הכנה לקראת הטורנירים הבינלאומיים הצפויים להם. נשיא ההתאחדות הספרדית לדוגמא, אמר שכלל אינו מזדהה עם מה שאמרו פוליטיקאים במדינתו בנוגע לישראל ושהוא תמוך נלהב של הכדוריד הישראלי ומחכה למפגש עם נבחרת הנשים שלנו בחודש הבא. מדינות נוספות כמו קפריסין, בולגריה, גאורגיה, פורטוגל, אלבניה, שוויץ ואחרות הציעו שיתופי פעולה ונרקמו קשרים חדשים.
יו"ר האיגוד עידן מזרחי אמר אחרי סיום הקונגרס: "אני גאה מאוד על ההישגים שלנו במפגש עם ראשי הכדוריד האירופי. אחרי ששמענו על הנעשה בענפים אחרים, הופתענו לטובה מהיחס החם של הענף ביבשת כולה. לקבל מחמאות כאלו מנשיא התאחדות הכדוריד הספרדי והגרמני, מעצמות כדוריד מהגדולות בעולם, זה הדבר החם ביותר שיכולנו לקבל כישראלים בימים אלו. אני מאמין שבזכות המפגשים האלו, נשיג משחקי אימון נהדרים עבור הנבחרות שלנו, מה שיסייע להם בטורנירים שמחכים להם בקרוב.
היה לי גם מפגש נהדר עם נשיא ההתאחדות האירופית מיכאל וידרר, שאמר מילים חמות מאוד על הכדוריד הישראלי ועל המדינה שלנו. בימים כאלו לייצג את המדינה זה כבוד גדול ולשמוע את הדברים ששמענו מראשי הענף באירופה זה כבוד עוד יותר גדול. אני מאמין שהענף שלנו בדרך לימים יפים והישגים גדולים".

