"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
צפו

פרו פלשתיני גרם להתרסקות במרוץ - הרוכב הזועם קם והחל לרדוף אחריו

מתפרע שפרץ למסלול בוואלטה אספניה והניף דגל אש"ף הוביל לתאונת שרשרת • חאבי רומו, הספרדי של קבוצת מוביסטאר, איבד מספר מקומות בעקבות המקרה, מאס במחאות האנטי ישראליות והוא הגיב בזעם • בנוסף, מפגינים השתלטו על שידורי הרדיו של המרוץ: "לא יצר סיכון ממשי"

,עודכן
0השמעה
חאבי רומו ברגע ההתרסקות בוואלטה אספניה. צילום: צילום מסך

הוואלטה אספניה, אחד ממרוצי האופניים החשובים בעולם, שוב עמד היום (ראשון) במרכז מהומה פוליטית וביטחונית. בקטע ה-15, בין וגאדו למונפורטה דה למוס, פרץ למסלולמפגין פרו-פלשתיניכשבידו דגל.

המפגין ניסה להתקרב אל קבוצת הרוכבים המובילה, אך מעד ממש לפני שהגיע אליהם. אחד השוטרים שעמדו בשוליים קפץ בניסיון לעצור אותו - אך הפעולה גרמה לאיבוד שליטה ולתאונת שרשרת, שבה נפלו כמה רוכבים.

בין הנפגעים היה חאבי רומו מקבוצת מוביסטאר, שנגע בגלגל של רוכב אחר בעקבות המהומה ונפל. רומו קם מיד, ניסה לרדוף בריצה אחרי המפגין, אך לאחר שנעצר המשיך בחזרה על אופניו והצטרף למרוץ.

צפו בתקרית

Así NO, por favor. Por suerte, parece que Javi Romo puede seguir en carrera.pic.twitter.com/5LWvcoCSrc

— Streams de Ciclismo (@CicloStreams)September 7, 2025

האירוע מגיע יממה בלבד לאחר שקבוצת "ישראל פרמייר-טק" קיבלה החלטה שנויה במחלוקת- להסיר את שם המדינה מהחולצות הרשמיות שלה. ההסבר הרשמי היה שמדובר בצעד לשמירה על ביטחון הרוכבים ועל רצף התחרות. אלא שהיום התברר כי גם שינוי סמלי כזה לא מנע ממפגינים לחדור עד למרכז הבמה ולהשפיע על המרוץ.

בימים האחרונים נרשמו הפרעות נוספות במסלול, והחשש הוא שהמחאות ילוו גם את יתר שלבי המרוץ. למרות זאת, הוואלטה נמשך כסדרו, תחת אבטחה מוגברת וניסיון לשמור על ביטחון הספורטאים, מה שלא עבד כל כך היום.

המפגינים פרצו לשידור הרדיו של המרוץ

בנוסף, פעילים פרו-פלשתינים הרחיבו את מחאתם לאחר שהצליחו לפרוץ לשידורי "רדיו טור" הרשמי במהלך הקטע ה-14, שנערך בין אבילס לפאראפונה. על פי סוכנות הידיעות הממלכתית הספרדית EFE הפעילים השתלטו על תדרי השידור והעבירו במסגרתם קריאות בעד פלשתין. "רדיו טור" משמש בדרך כלל להעברת מידע ארגוני ישירות ממנהלי המרוץ אל רכבי הקבוצות.

שוטרים עוצרים מפגין פרו פלשתיני בוואלטה אספניה,צילום: EPA

על פי דיווחים, פריצה דומה התרחשה גם היום בקטע ה-15, כאשר נשמעו שוב קריאות פרו-פלשתיניות על גבי ערוץ השידור. גורמי ביטחון של הוואלטה מסרו ל-EFE כי "פריצה לרדיו היא משימה פשוטה יחסית עבור חובבי רדיו. מה שקרה היה אנקדוטה בלבד ולא יצר סיכון ממשי למרוץ".

פרו פלשתינים בוואלטה אספניה. המחאות לא פוסקות,צילום: EPA
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

מפגינים פרו פלשתינים חוסמים את מרוץ הוואלטה אספניה//מתוך חשבון FonsiLoaiza - x

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר