לוחם ה-UFC האגדי קונור מקגרגור הודיע לפני חצי שנה שנה על כוונתו לרוץ לנשיאות אירלנד, במהלך פגישה בבית הלבן עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. לפי הצהרתו האחרונה, נדמה כי הוא עושה צעד משמעותי ראשון שיהפוך את ההצהרות למעשים בשטח.
בחשבונו ברשת "X" הפציר מקגרגור בתומכיו לפנות לחברי המעוצה המקומית שלהם, על מנת שימנו את מקגרגור למועמד לנשיאות ויעניקו לו את התמיכה הדרושה במרוץ. "אזרחי אירלנד, הזמן לשינוי אמיתי הוא עכשיו", כתב, "כנשיא, לא אחתום על אף הצעת חוק עד שהיא תחזור לעם קודם כל.
אל תחמיצו: הדיווחים, הניתוחים והסיפורים - הכל מחכה לכם עכשיו בעמוד הספורט של "ישראל היום" - לחצו כאן
אם אתם רוצים לראות את השם שלי על פתק ההצבעה לנשיאות, אני קורא לכם ליצור קשר עם חברי המועצה המקומיים שלכם היום ולבקש מהם למנות אותי למועמד. חברי המועצה הם עמוד השדרה של הקהילות שלנו. הם עובדים קשה יותר ועוזרים ליותר אנשים מאשר הפרלמנט שמכשיל את המדינה פעם אחר פעם.
אם אתם חברי מועצה ומרגישים שמתעלמים מקולכם, שקושרים את ידיכם ושמתעלמים מהקהילות שלכם, אז אני מבקש מכם לעמוד לצידי. הפכו אותי למועמד ואני אתן לכם את הכוח והבמה להישמע באמת. אם אתם רוצים להצביע עבורי, זה מתחיל עכשיו. צרו קשר עם חבר המועצה שלהם ותדרשו שינוי".
בתגובה לפוסט, זכה מקגרגור לתמיכה מלא אחר מאשר ח"כ אלמוג כהן, סגן השר במשרד ראש הממשלה, שפנה לאזרחי אירלנד בעצמו: "הצלחנו להתגבר על אותו יום מקולל (7 באוקטובר) בזכות לוחמים כמו קונור, אנשים שעזבו את אזור הנוחות ובחרו להילחם במלחמה של אור נגד בני החושך. אתם אולי עוד לא יודעים את זה, אבל למרבה הצער, הילדים שלכם 'יחליפו' את שלי. הבנות שלכם ייאנסו, הראשים של נשותיכם ייערפו ובתיכם יישרפו.
יש דרך אחת לעצור אותם והיא להילחם. אני סומך על קונור שברגע האמת, כשהאויב יגיע, הוא יעשה הכל כדי להציל את המדינה המדהימה והתרבות העשירה שלכם".
בניגוד להלך הרוח האנטי-ישראלי ששטף את המדינה עוד הרבה לפני 7 באוקטובר, הלוחם לא חושש לצאת נגד חמאס ואת אלו שמגנים על הנרטיב הפלשתיני. בשנה האחרונה הוא השמיע הצהרות כמו "ביום שאתמוך בחמאס- הגיהנום יקפא" ותקף את הפעילה גרטה טונברג ששטה לעזה, וכן הביע פליאה מכך שממשלת אירלנד תופסת את הצד של חמאס.


