שמאי ימרום. צילום: אורן אהרוני

יתקרב לג'ודו והשייט? נבחרת ישראל פורצת בענק בענף אולימפי חדש

עד אולימפיאדת טוקיו 2020, ענף הקשתות נחשב לדי זניח בישראל • אלא שאחרי שאיתי שני פרץ את הדרך ומיכאלה משה ורועי דרור המשיכו את דרכו בפריז, פתאום לישראל יש נבחרת מלאה שמתברגת באופן קבוע בצמרת בתחרויות החשובות בעולם • מנכ"ל האיגוד: "בעבר צחקו עלינו בנימוס, רוצים שהספורטאים יוכלו להילחם על מדליה בלוס אנג'לס 2028"

בסוף השבוע הקרוב תעמוד נבחרת ישראל בקשתות על קו הירי באליפות העולם בדרום קוריאה, באחד האירועים המרכזיים בלוח השנה של הענף. עבור הספורטאים הישראלים, מדובר לא רק בתחרות יוקרתית, אלא גם בציון דרך נוסף בתהליך מרשים שעובר הענף: ממעמד של ספורטאים בודדים שנלחמו על חשיפה בינלאומית, לנבחרת מלאה שמתברגת באופן קבוע בטופ 8 של התחרויות החשובות בעולם.

עד לפני כמה שנים, השתתפות של קשת ישראלי במשחקים האולימפיים נחשבה הישג יוצא דופן. בטוקיו 2020 היה זה איתי שני שפרץ את הדרך. שני הצליח לא רק להשתתף, אלא גם להפתיע את עולם הקשתות עם הופעה מרשימה שבלטה בזירה האולימפית. עבור הענף בישראל, זו הייתה הוכחה ראשונה לכך שההשקעה מתורגמת לרמות הגבוהות ביותר.

שלוש שנים לאחר מכן, בפריז 2024, כבר לא היה מדובר בקשת אחד בלבד. שני ספורטאים ישראלים, מיכאלה משה ורועי דרור, עלו על הבמה האולימפית והביאו איתם רוח חדשה ותחושה של המשכיות. אמנם שניהם לא הגיעו למדליה, אך עצם ההשתתפות של שני נציגים בטורניר האולימפי סימנה את המעבר הרשמי של הקשתות בישראל ממקרה חד-פעמי לנוכחות קבועה.

הניסיון שצברו בפריז דרור ומשה, שבכלל הגיעה מענף ההתעמלות האמנותית, הוא נכס משמעותי להמשך הדרך. עבור הענף, זה מסר ברור שישראל היא כבר חלק מהמשחק.

מיכאלה משה בפריז, צילום: אורן אהרוני

נבחרת בטופ העולמי

הנבחרת הישראלית לא תתייצב לאליפות העולם כאנדרדוג מוחלט, אלא ככוח שיש להתחשב בו. בלא מעט תחרויות בשנים האחרונות הקשתים הישראלים הצליחו להתברג לרבעי גמר ולחצאי גמר, ואף להפתיע נבחרות ותיקות. נבחרת הגברים מדורגות בעשירייה השנייה בעולם - הישג חסר תקדים לענף שעד לא מזמן נחשב שולי בישראל.

היעד הבא כבר ברור: אולימפיאדת לוס אנג'לס 2028. המטרה המרכזית של הענף היא להכניס נבחרת קשתות ריקרב (Recurve) מלאה בגברים, שתתמודד גם במקצה הקבוצתי וגם במקצים האישיים. אבל החידוש הגדול טמון דווקא בהרחבת גבולות הענף האולימפי. לראשונה תיכנס למשחקים גם קטגוריית הקומפאונד (Compound), עם תחרות זוגות מעורבים (גבר ואישה). ההחלטה ההיסטורית הזו פותחת עבור ישראל צוהר נוסף - בטח כשלישראל יש ספורטאי צעיר ברמה העולמית כמו שמאי ימרום.

מה שהיה פעם חלום רחוק של כמה חובבי קשתות הפך למציאות לנגד עינינו. ענף הקשתות בישראל מתבסס על נבחרת לאומית רחבה, מאות צעירים מצטרפים למועדונים בכל רחבי הארץ, וההישגים בזירה הבינלאומית משדרים שאיפה ותעוזה.

עכשיו הענף ירצה לעשות את קפיצת המדרגה הנוספת, ואולי כמו הג'ודו, השיט, ההתעמלות והשחייה, שהצליחו להפוך לחלק בלתי נפרד מהזהות הספורטיבית הלאומית, הקמפיין הקרוב מסמן את תחילת המפנה עבור הקשתות, שתלך בדרך דומה.

שמאי ימרום (מימין), צילום: אורן אהרוני

"מבטיח מאוד"

ימרום מגיע לאליפות עם הרבה אמביציה: "יש לי אש בעיניים. השנה הייתה לא פשוטה, אבל הרגשתי שהביצועים שלי הם ברמה גבוהה מתמיד, ועכשיו אני רוצה שזה יתורגם למדליה או לניצחון".

גם בהיבט הקבוצתי הוא רואה עתיד מבטיח: "אנחנו שלושה צעירים שמגיעים לאליפות בוגרים. אולי זו לא האליפות שבה ננצח, אבל זו תחילת הדרך. כולנו עוד ג'וניורים, אפילו יש קדט אחד, וזה מבטיח".

משה מוסיפה: "השנה הרגשתי שהניסיון שצברתי בשנים האחרונות מתחיל לתת פירות. זה התחיל להתבטא ביכולת להשיג תוצאות טובות ולזכות במדליות בינלאומיות. הייתה שנה לא פשוטה, עם הרבה עליות וירידות ודברים להסתגל אליהם, אבל אני מרגישה שאנחנו מגיעים לאליפות אחרי חודשים רבים של הכנה, עם ניסיון מצטבר, ומחויבים לעשות את המיטב".

ענף הקשתות - טוב לדעת, צילום: .

מנכ"ל האיגוד, קשת העבר, גיא מצקין סיכם: "כשהכרזנו ב-2018 שספורטאים ישראלים יגיעו לאולימפיאדה, אנשים צחקו על זה בנימוס. אני מקווה שהיום מתייחסים לזה ברצינות רבה יותר. אנחנו, המעטפת, המאמנים והספורטאים - עושים הכל כדי להשיג את המטרה הזו.

"אליפות העולם הקרובה היא עוד אבן דרך בדרך. אנחנו עדיין אחת הנבחרות הצעירות בעולם. בנבחרת הקומפאונד, למשל, יש שני ג'וניורים וקדט שמתמודדים מול בוגרים. עם זאת, יש לנו ספורטאים וספורטאיות ברמה מאוד גבוהה, וכל אחד מהם מסוגל להגיע לטופ 8 בתחרויות שונות, וזה המדד שלנו להצלחה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

"אנחנו מאמינים שהם יכולים להצליח, ומודים לכל הגורמים שתומכים בנו וכל השותפים שמסייעים לנו בדרך. המטרה שלנו כארגון היא להביא את ששת הספורטאים לאולימפיאדה במצב שבו הם יכולים באמת להילחם על מדליה, ולהבטיח שההופעה שלהם תהיה בשיא. אנחנו יודעים שהדבר אפשרי ונעשה הכל כדי שזה יקרה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...