הבעיות של ישראל פרמייר טק המשיכו כשכריס פרום, אחד הרוכבים הגדולים בדור האחרון, אושפז בבית חולים לניתוח בעקבות התרסקות. פרום התרסק אתמול באימון לקראת מרוץ קרוב של הקבוצה בו היה אמור להשתתף, שבר חמש צלעות וסדק חוליה מותנית ונותח אתמול בהצלחה.
מפגינים פרו פלשתינים חוסמים את מרוץ הוואלטה אספניה//מתוך חשבון FonsiLoaiza - x
"נמשיך להתחרות"
שביט חשף כי בעת המחאה הרוכבים היו על 70 קמ"ש ובלי ידיים על הבלמים. בראיון לאתר היהודי "Enfoque judio" הוא הוסיף: "המחאות גרועות יותר מהשנה שעברה. הם למעשה הצליחו לחסום את דרכנו במרוץ, באורח פלא שום דבר לא קרה לרוכבים, אבל זה היה ממש מסוכן. כמובן שנמשיך להתחרות, אנחנו כאן בשביל הספורט, לא נושאים שום מסר פוליטי".
הקבוצה מתחרה עם שמונה רוכבים שרק אחד מהם (נדב רייסברג) הוא ישראלי. שביט הבהיר: "אנחנו נפרוש רק אם נחשוב שיש סכנה ממשית לאחד מחברי הקבוצה. היו דרישות לגרש אותנו, אבל אנחנו קבוצת ספורט, אנחנו לא מדינה ולא ממומנים על ידיה, אנחנו משתתפים בזכות ולא בחסד, אי אפשר לגרש אותנו כי אנחנו עומדים בכל הקריטריונים הספורטיביים".
"האנשים האלו תומכים בטרור"
שביט המשיך: "הבעלים שלנו מאוד ציוני ורוצה לקדם את המדינה, אבל אנחנו עדיין קבוצה פרטית, ללא תמיכה מאף ממשלה". הוא סיפר על תגובת הרוכבים לפרובוקציה: "מנקודת מבט ספורטיבית זה לא הוגן, היינו צריכים לסיים גבוה מאוד בשלב, אז זה מרגיש מר. עבור נדב זה היה מאוד קשה, הוא מרגיש שזה קצת באשמתו כי הוא מייצג את המדינה".
"ידענו שיהיו הפגנות, מאז הקמת הקבוצה התמודדנו עם מחאות, לא ציפינו שהן יהיו כל כך משפיעות כמו אתמול", המשיך שביט. "הם חצו את הגבול, אני מקווה שזה לא יקרה שוב. יש לנו אבטחה סביבנו, שוטרים במלונות וליווי בכבישים, כולנו מרגישים בטוחים. המארגנים הבטיחו לעשות כל שביכולתם כדי להבטיח שזה לא יקרה שוב, הם מתביישים במה שקרה".
שביט שלל את האפשרות שבעתיד תושעה קבוצת ישראל פרמייר טק: "הארגון תומך בנו, עושים הכל כדי שנרגיש כמו כל הקבוצות האחרות. הם לא נכנעים לקבוצה קטנה שעושה רעש, בסופו של דבר האנשים האלו תומכים בטרור. מקווה שבקרוב נשכח מכל מה שקרה ונוכל ליהנות לפחות מניצחון בשלב אחד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוProtesta en favor de Palestina en la #VueltaRTVE27a al paso del equipo @IsraelPremTech en la crono por equipos de 24 kilómetros en Figueres.
📺EN DIRECTO @la2_tve y @rtveplay https://t.co/Z2Lhn6fTon pic.twitter.com/TfG00s0FVf
— Teledeporte (@teledeporte) August 27, 2025

