הוועד האולימפי והוועד הפראלימפי בישראל נאלצו לממן מכיסם את הוצאות האבטחה של משלחות ישראל לאולימפיאדת פריז 2024 ולמשחקים הפראלימפיים, בסכום כולל של כמיליון שקלים. ל"ישראל היום" נודע כי עד היום, שנה אחרי סיום המשחקים, הכסף טרם הוחזר על ידי המדינה.
לפי הנתונים, הוועד האולימפי נשא בנטל של כ-700 אלף שקל, בעוד הוועד הפראלימפי הוציא כ-300 אלף שקל נוספים. העיכוב בתשלום מגיע על רקע ההבטחות שניתנו ערב המשחקים על ידי משרד הספורט. אז, הודיע המשרד כי התקיימה פגישה בין השר מיקי זוהר, השב"כ ואגף הביטחון במשרד התרבות והספורט, שבה סוכם שהאבטחה לא תיפגע משיקולים תקציביים. המשרד אף התחייב כי התקציב יוגדל בהתאם לצורך המבצעי, והודיע על תוספת של 40% בתקציב ההיערכות.
למרות זאת, הוועדים עצמם מצאו את עצמם נאלצים לשאת בעלויות הגבוהות, ומאז המשחקים הם ממתינים להחזר המדינה. פריז 2024 היה מהקיצים המוצלחים בהיסטוריה של הספורט הישראלי, עם 7 מדליות אולימפיות ו-10 פראלימפיות.
תגובת משרד התרבות והספורט: ״מדובר בקנס כספי שהוטל עקב פעולות אבטחה שנעשו בבניין המשלחת, ועל פי הסיכום ישולם בחציו על ידי משרד התרבות והספורט וחציו על ידי משרד האוצר. כפי שיודעים הוועדים, כספי הקנס הוגשו לאישור החרגה של התקנה ואישור התקציב בימים הקרובים״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
