שבוע סוף: צרפת מעכלת את הכישלון ברולאן גארוס

מאז שהטורניר הפך למקצועני, לא קרה שצרפתי לא פתח את השבוע השני ברולאן גארוס • 29 טניסאים וטניסאיות הודחו והותירו את ההתאחדות המקומית חסרת אונים: "הגענו לנקודת האפס"

רישאר גאסקה: "אין ספק שנגמר עידן" , AFP
רישאר גאסקה: "אין ספק שנגמר עידן", צילום: AFP

29 טניסאים וטניסאיות צרפתים וצרפתיות התחילו את דרכם בסיבוב הראשון של טורניר רולאן גארוס. את התוצאות שהשיגו הטיבה לתאר הכותרת של עיתון "ל'אקיפ" המקומי. "לא נותרו צרפתים בשבוע הראשון של הטורניר", נכתב שם, כשלצד המילה "הראשון" מופיעה המילה "השני" כשהיא מחוקה. המסר ברור - כישלון כזה לא היה מעולם. ואכן, מאז 1968, כשהטורניר הפך מקצועני, לא קרה שהשבוע השני ברולאן גארוס התחיל ללא נציג או נציגה מצרפת.

אז נכון, עברו לא מעט שנים מאז הצליחה צרפת לייצר אלוף בטורניר הביתי שלה. אצל הגברים האחרון שעשה זאת היה יאניק נואה ב־1983, בעוד שאצל הנשים הניפה מארי פירס את הגביע בפריז ב־2000. עם זאת, הטניס הצרפתי לא היה במחתרת כל השנים האלה.

אמילי מורזמו ומריון ברטולי זכו בתוארי גראנד סלאם נוספים ב־2006 וב־2013, והגברים - גם אם לא זכו בשום גראנד סלאם מאז נואה - תמיד שלחו נציגים לשלבים המכריעים. ג'ו־ווילפריד צונגה השתתף בגמר באוסטרליה והיה בחצאי גמר בטורנירים נוספים; גאל מונפיס הגיע לארבעת האחרונים בארה"ב ובצרפת, ורישאר גאסקה גם כן היה בחצאי הגמר בניו יורק ובווימבלדון. כל אלה ועוד רבים אחרים זכו בתארי ATP ואף הובילו את נבחרת צרפת לזכייה בגביע דייויס ב־2017 - הזכייה הרביעית של הנבחרת הצרפתית בתואר מאז 1991.

"אין ספק שנגמר עידן", הכריז גאסקה, שהודח בסיבוב השני על ידי רפאל נדאל. "אני בן 35, צונגה 36, ז'יל סימון 36 ומונפיס 34. היינו דור מצוין, ואני מקווה שגם העתיד יהיה טוב". לכאורה גם ההווה בסדר, עם 11 נציגים ב־100 הראשונים בדירוג העולמי, אבל רק שלושה מהם מתחת לגיל 30, ואחד מהשלושה הוא לוקה פוי שמאס בענף.

אצל הנשים הבור לא פחות עמוק, ובטופ 100 יש רק ארבע צרפתיות - ואף אחת מהן לא בטופ 50. אצלן לפחות יש את קלרה בורל בת ה־20, שדורגה ראשונה בגילים צעירים וצופים לה עתיד מזהיר, מה שאי אפשר לומר על אף טניסאי צרפתי צעיר. "אנחנו יודעים שזאת תקופה קשה, ולכן מחובתנו, כשחקנים ותיקים, לנסות ולעזור", אמר גאסקה. צונגה, לעומתו, בטוח שהפתרון יגיע מההתאחדות, ומכך שתתחיל לפתוח עיניים ולהסתכל מסביב. "צריך לפתח וללוות שחקנים צעירים, ולא משנה אם הם מליל, מניס או מפריז".

"הגענו לנקודת האפס"

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

"הגענו לנקודת האפס", כתב השבוע שחקן העבר והפרשן זוליין ריבולה, שביטא תחושה של רבים. הכישלון הצורב הזה לא הגיע משום מקום - כבר שלוש שנים שהטניסאים והטניסאיות מצרפת נכשלים ונכשלות בגראנד סלאמים - אבל 2021 מהווה שפל חדש. "אנחנו ננסה משהו חדש", אמר ל"ל'אקיפ" נשיא ההתאחדות החדש ז'יל מורטון, "העיקר לא למהר ולרצות לנצח מייד. זה יהיה תהליך ארוך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר