בזמן שבפריז חגגו את יום השנה לטקס הפתיחה של אולימפיאדת 2024, עם הפרחה מחודשת של הבלון הענק שעליו הוצתה הקדרה האולימפית, הצליחה אמנסטי אינטרנשיונל להפר את החגיגות ולהפוך את האירוע לבמה פוליטית נגד ישראל.
בלייזר שהוקרן מבניין ברחוב ריבולי, הוצג על הבלון המסר הפרובוקטיבי: "Stop Génocide à Gaza" ("לעצור את רצח העם בעזה") סיסמה שמאשימה את ישראל בביצוע פשעים חמורים. ההקרנה בוצעה סמוך לשעה 22:30 בלילה, לעיני צופים ואורחים רשמיים שהופתעו מהמיצג הפוליטי הבוטה. לפי הארגון, ההקרנה נועדה "להזכיר את גורל האוכלוסייה האזרחית בעזה".
נשיאת אמנסטי אינטרנשיונל בצרפת, אן סאבינל-באראס, אמרה בהודעה לתקשורת כי "אי אפשר עוד לעמוד מנגד" והאשימה את ישראל בהפרת המשפט הבינלאומי. היא אף טענה כי "ישראל משתמשת ברעב ככלי מלחמה".
ארגונים אנטי-ישראלים ומנהיגים עוינים דוגמת נשיא ברזיל לולה דה סילבה, ראש ממשלת ספרד פדרו סאנצ'ס ונשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, ממשיכים להאשים את ישראל ברצח עם - האשמות שמדינת ישראל דוחה מכל וכל, ומזכירה כי מדובר בקמפיין מתוזמן שנועד להשחיר את פניה ולשבור את הלגיטימציה שלה להגנה עצמית.
המבצע בעזה נמשך מזה יותר מ-21 חודשים, לאחר מתקפת הטרור הרצחנית שביצע חמאס ב-7 באוקטובר 2023, שבה נרצחו 1,219 ישראלים - רובם אזרחים, נשים, ילדים וקשישים - ונחטפו 251 אזרחים וחיילים לרצועה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

