במשך שנים, מבקריה של איגה שוויונטק הצביעו על חוסר ההצלחה שלה בווימבלדון. הערב (שבת) בגמר הראשון שלה בגרנד סלאם של עונת הדשא, הפולנייה השתיקה את כולם. אחרי ארבע זכיות ברולאן גארוס ואחת באליפות ארצות הברית הפתוחה, שוויונטק קטפה את התואר באנגליה בסיומו של אחד מהגמרים החד צדדיים בתולדות טניס הנשים. תוך 57 דקות בלבד שוויונטק הביסה 0:6, 0:6 את אמנדה אניסימובה, וזכתה כמעט בלי מאמץ.
לאור התוצאה החריגה, גמר ווימבלדון 2025 נכנס מיידית לספרי ההיסטוריה. מדובר בגרנד סלאם השני בלבד בעידן הפתוח שמסתיים ב-0:6, 0:6, כשהפעם הקודמת הייתה בזכייה של שטפי גראף ברולאן גארוס ב-1988. הפעם האחרונה בה מישהי זכתה בווימבלדון מבלי להפסיד משחקון בגמר הייתה לפני 114 שנה.
שוויונטק, שעד השנה לא עברה מעולם את רבע הגמר בווימבלדון, הגיעה כשהיא מדורגת 8 בלבד בטורניר, זאת אחרי שבשנים האחרונות כבשה את פסגת הדירוג לתקופה ארוכה. דווקא מהמקום הנמוך הזה היא סיפקה את אחת ההופעות המרשימות בקריירה, וכעת היא השחקנית הפעילה היחידה שזכתה בגרנד סלאם בכל שלושת המשטחים.
בצד המושפל נמצאת כאמור אמנדה אניסימובה, האמריקנית מהמקום ה-13. בחצי הגמר היא הפתיעה את המדורגת 1 ארינה סבאלנקה, אך נדמה שאת כל התחמושת היא בזבזה רגע לפני גמר הגרנד סלאם הראשון בקריירה שלה.

