היום (רביעי) אמור לצאת לדרך קטע מספר 5 בטור דה פראנס, אבל בצרפת עסוקים עדיין בתחום הפלילי שפלש לאחד המסלולים של תחרות רכיבת האופניים היוקרתית ביותר - ורק בדרך נס האירוע המטריד הסתיים ללא הרוגים.
דובר המשטרה הצרפתית שיתף כי אתמול, בסמוך לקו הסיום של קטע 4 בעיר רואן, החל אחד הצופים, אזרח צרפתי בן 21, לנופף בסכין אל עבר צופים אחרים, תוך כדי שהוא מאיים לפגוע בכל מי שיתקרב אליו. במקום נכחו מאות אנשים שחששו לחייהם.
ישראל פרמייר טק
בשלב מסויים, בתגובה מהירה, חשו למקום אנשי כוחות הביטחון האחראים על אבטחת האירוע, במטרה לעצור את המפגע, שמצידו החליט להתנפל על אחד השוטרים ודקר אותו בחזהו. "למזלו של השוטר, אפוד המגן בלם את הסכין והוא נמנע מפציעה", דיווחו במשטרה המקומית.
מיד לאחר ניסיון הרצח, בו כנראה יואשם התוקף, נורתה לעברו אש חיה מצד חבריו של השוטר המותקף, שמיהרו לאחר ניטרול האיום לכפות את הצעיר המשתולל באזיקים ולהובילו לטיפול בבית החולים הקרוב.
הצעיר יובא בפני שופט לאחר שישוחרר מהאשפוז וחקירת האירוע תימשך. לכלי התקשורת בצרפת נודע שהוא כבר ברח לאחרונה מאשפוז אחר, מה שהוביל לתגבור האבטחה סביבו. אירוע הדקירה אירע כשעתיים בלבד לפני הגעת הרוכבים הראשונים לקו הסיום.
כאמור, היום יתקיים קטע מספר 5, ובמשטרת צרפת הבטיחו שיגבירו את האבטחה לאורך המסלול, והצופים התבקשו בהודעה מסודרת לשמור על עירנות ולדווח אם יבחינו בחשודים המסכנים את שלומם.
כזכור, בטור דה פראנס משתתפת גם השנה הקבוצה הישראלית "ישראל פרמייר טק", סביבה קיימת אבטחה כבדה 24 שעות ביממה, בשל הפגנות ואיומים של גורמים פרו פלשתיניים לשבש את פעילותה ואף לפגוע בחבריה הרוכבים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

