"גם אם אשבור את השיא של יוסיין בולט – לא אתפלא": האצן שקבע את תוצאת העשור ב-100 מטר

קישיין תומפסון רשם את התוצאה השישית בטיבה בהיסטוריה כשקבע שיא אישי של 9.75 שניות בריצת 100 מטר באליפות ג'מייקה • "יש לי הרבה ביטחון, אני יודע למה אני מסוגל"

יוסיין בולט וקישיין תומפסון. צילום: AP

קישיין תומפסון רשם היום (שבת) הישג יוצא דופן באליפות ג'מייקה באתלטיקה שנערכה בקינגסטון, כשקבע שיא אישי של 9.75 שניות בריצת 100 מטר.

מדובר בתוצאה השישית בטיבה בכל הזמנים, כשהוא מצטרף לרשימה אקסקלוסיבית הכוללת את יוסיין בולט, טייסון גיי, יוהאן בלייק, אספה פאוול וג'סטין גטלין.

הזמן של תומפסון הוא גם המהיר ביותר בריצת 100 מטר בעשור האחרון — מאז שגטלין רץ 9.74 פעם אחת ו־9.75 פעמיים בעונת 2015. תומפסון, בן 23, הוא סגן אלוף אולימפי מפריז 2024, כאשר הפסיד שם את הזהב לנואה ליילס האמריקני בהפרש זעום של חמש אלפיות השנייה (9.784 מול 9.789).

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎World Athletics‎‏ (@‏‎worldathletics‎‏)‎‏

כעת, הוא שומר על תוארו כאלוף ג'מייקה לשנה שנייה ברציפות — לראשונה מאז יוהאן בלייק ב־2017 שג'מייקני מצליח להגן על התואר. מלבד תומפסון, הבטיחו את מקומם באליפות העולם הקרובה בטוקיו גם אובליק סביל (9.83) ואקים בלייק (9.88).

"לעולם לא אהיה מופתע, כי אני יודע למה אני מסוגל", אמר תומפסון לאחר הזכייה בתואר הלאומי. "יש לי הרבה ביטחון — גם אם אשבור את שיא העולם, לא אתפלא, כי אני מאמין בעצמי ועובד קשה כדי להשיג את כל המטרות שלי ולהיות מוערך".

הריצה של תומפסון

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר