ג'ון ג'ונס, שנחשב בעיני רבים ללוחם ה-MMA הגדול בכל הזמנים, פרש באופן מיידי בגיל 37. את הבשורה חשף נשיא ה-UFC דיינה ווייט, כשמאוחר יותר הלוחם האמריקני שיתף בהחלטה ברשתות החברתיות.
"ההחלטה הזו הגיעה אחרי מחשבות רבות. מהפעם הראשונה שבה עליתי לזירה, המטרה שלי הייתה למתוח את הגבולות של הדברים שאפשר להשיג בספורט הזה. הפכתי לאלוף ה-UFC הצעיר בהיסטוריה, הגנתי על התואר נגד כמה מהלוחמים הטובים בעולם. כל אתגר לימד אותי משהו והפך אותי לחזק יותר - כלוחם וכאדם.
עם סיום הפרק הזה בחיי, אני מצפה להזדמנויות החדשות והאתגרים הבאים. MMA תמיד יהיה חלק ממני ואני נרגש לראות כיצד אוכל לתרום לספורט ולהוות השראה לאחרים בדרכים חדשות".
כאמור, ג'ונס הפך לאלוף העולם הצעיר בהיסטוריה בגיל 23 ושלט בקטגוריית המשקל הקל-כבד עם מאזן חסר תקדים של 16 ניצחונות בקרבות אליפות. ב-2023 עלה למשקל כבד וגם שם זכה באליפות העולם. בסך הכל מאזנו עומד על 28 ניצחונות והפסד בודד. האמריקני היה ידוע גם בהסתבכויות מחוץ לזירה, כולל מעצרים, השעיות ושימוש בחומרים אסורים.
לצד השבחים על הקריירה המרשימה, ג'ונס גם חוטף לא מעט בעקבות העיתוי שבו הוא פורש. ג'ונס היה אמור לפגוש את האלוף הזמני טום אספינל, וכעת עולה הטענה לפיה הוא התחמק מקרב מולו רק כדי לא להפסיד לו. רק לפני כשנה אספינל אמר שהוא "יפריש את ג'ונס בלי להילחם מולו". כעת הנבואה התגשמה ואספינל שודרג למעמד של אלוף עולם קבוע במשקל כבד.
לוחם ה-MMA לשעבר דניאל קורמייה תקף את ג'ונס ואמר: "הוא ברח מהזירה ולא רצה להילחם באספינל". השדר בן דיוויס הוסיף כי "המורשת של ג'ונס מוכתמת" וגולשים רבים ברשתות ביקרו אותו עם אמירות בהלך הרוח הבא: "לאספינל לא תהיה את ההזדמנות להגיד שהוא ניצח את ג'ונס, אבל הוא תמיד יוכל להגיד שהוא גרם ללוחם הגדול אי פעם לברוח ולפרוש כמו פחדן. זה אולי יותר מרשים עבור המורשת שלו".


