המתאגרף האגדי פלויד מייוות'ר, שנחשב לאחד מגדולי התומכים של ישראל ופעל רבות למען המדינה, עומד בימים האחרונים במרכז סערה גדולה. בסרטון שהופץ בערוץ היוטיוב הפופולרי "Fighters Corner News", העיתונאי המפורסם סטיבן איי סמית' טוען כי מייוות'ר נמצא בפשיטת רגל כלכלית, בעקבות הונאת נדל"ן ענקית בסך של 402 מיליון דולר.
הסרטון הפך לוויראלי וגרם לספקולציות רבות סביב התדמית שמייוות'ר יצר לעצמו. המתאגרף לשעבר הכחיש את השמועות והגיב: "לכל אחד יש זכות לדעה משלו, אבל אם להחזיק שני מטוסים פרטיים, 100 בניינים ולחיות בחופש מוחלט נחשב בעיניכם לפשיטת רגל, אז אני חושב שכולם הולכים לפשוט רגל".
מייוות'ר, שהלך בדרכו של אביו ועסק באגרוף, פרש בשנת 2017 עם מאזן בלתי מנוצח. ב-21 שנות קריירה הוא זכה ב-15 אליפויות עולם בחמש קטגוריות משקל שונות. לאחר שיצא מהזירה בפעם האחרונה הוא החליט לנסות את מזלו בנדל"ן, רכש נכסים רבים בהם אחוזות יוקרה ועד בנייני מגורים, וצבר הון עתק.
הוא הפך למתאגרף העשיר ביותר בכל הזמנים ונחשב לאחד הספורטאים המרוויחים אי פעם. הונו הוערך לאחרונה ב-1.15 מיליארד דולר כשבתחילת 2025 פורסם שהרווחים שלו מהקריירה הסתכמו בכ-400 מיליון דולר. הוא תפס את המקום הראשון בדירוג המתאגרפים המרוויחים אי פעם, כשאחריו ג'ורג' פורמן האגדי והמתאגרף המקסיקני סאול קנלו אלברז.
המתאגרף האגדי נחוש להגן על המוניטין שלו ואף הגיש לאחרונה תביעת דיבה בסך 100 מיליון דולר נגד "Business Insider". זה קרה לאחר שמייוות'ר חשף באינסטגרם כי הוא רכש 62 בנייני מגורים במנהטן תמורת 402 מיליון דולר ובאתר פורסמה כתבה שהטילה ספק האם העסקה אכן התרחשה. אותה עסקה שבהמשך סמית' טען כי מדובר בהונאה.
"אני לא שקרן, אני עובד קשה כדי לבנות את שמי ואת המוניטין שלי", אמר מייוות'ר על התביעה. "ב-48 שנות חיי מעולם לא תבעתי כלי תקשורת, למרות שתמיד נשפטתי על ידם. לא אתן לאף אחד להשמיץ את השם שלי ולדבר רע עליי או על משפחתי".
מייוות'ר הצהיר שהוא מעולם לא תכנן "להתחיל בעסקאות נדל"ן קטנות", אלא בחר להקיף את עצמו באנשים "חכמים" בעזרתם הוא יכול להשקיע את כספו במקומות הנכונים. "נכנסתי לנדל"ן כדי להרוויח יותר, משמונה ספרות עברתי לתשע, רציתי שאוכל לטייל עם המשפחה והחברים שלי", אמר וציין שהמטרה שלו היא לבנות הון גדול ככל שביכולתו כדי להעביר אותו לארבעת ילדיו.


