אליפות העולם לנוער וקדטים בסייף נפתחה הלילה (בין ראשון לשני) בעיר ווּשי שבסין, וכבר בשלבי הפתיחה נרשמה הפתעה יוצאת דופן' כשיריב מלזי עלה לקרב מול הסייף הישראלי ולדימיר גולדפלד, מהלך שנחשב לחריג במיוחד על רקע החרם הממושך של ספורטאים מלזים כלפי ישראלים.
גולדפלד, בן 15 בלבד, שובץ לבית מספר 18 בתחרות בדגם החרב, והתמודד מול יריבו המלזי טוני לי. למרות שהפסיד בתוצאה 5:2, הצליח הצעיר הישראלי להתאושש בהמשך וגבר על יריבים מספרד ומקולומביה. בזכות הניצחונות האלו הצליח להעפיל לשלב הנוקאאוט.
מדליית זהב לארטיום דולגופיאט בתחרות פתיחת העונה בשטוטגרט | DTB Pokal
ההתמודדות עם המלזי עוררה עניין מיוחד, שכן מזה 25 שנה שישראל ומלזיה אינן מקיימות יחסים דיפלומטיים, מה שכאמור הוביל לכך שספורטאים מלזים כמעט תמיד סירבו להתחרות מול נציגים ישראלים, או שמלזיה מנעה מראש כניסת ישראלים לאירועים על אדמתה.
החרם הספורטיבי של מלזיה כלפי ישראלים נמשך שנים רבות וכלל מקרים בולטים. ב-2015, מלזיה מנעה מהגולשים הישראלים נוי דריהן ויואב עומר להשתתף באליפות העולם לנוער בגלישה, לאחר שלא הונפקו להם ויזות. כתוצאה מכך, איגוד השייט הבינלאומי החליט להטיל סנקציות על המדינה.
אחד המקרים המפורסמים ביותר התרחש כאשר מלזיה סירבה לארח ספורטאים ישראלים באליפות העולם בשחייה פראלימפית, מה שהוביל להעברת האירוע כולו ללונדון, תוך גינויים חריפים מצד הוועד הפראלימפי הבינלאומי.
בניגוד לענפים כמו ג'ודו, היאבקות או כדורגל, שם נרשמו גם החרמות אך לעיתים גם ענישה מצד האיגודים, בענף הסייף, ההתאחדות העולמית (FIE) לא רשמה עד כה תגובה משמעותית כלפי מדינות שסירבו לשתף פעולה עם ישראלים. משלחות ישראליות התלוננו לא אחת, אך לרוב ללא תוצאה ממשית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו