פרשת יאניק סינר הסעירה את עולם הטניס כולו בשבוע החולף. כזכור, בשלישי האחרון נחשף כי הטניסאי המדורג 1 בעולם כשל בשתי בדיקות של חומרים אסורים בחודש מרץ האחרון, אך הסיפור כאמור התפרסם רק אחרי שהאיטלקי נוקה מאשמה. המחיר ששילם סינר היה בנקודות הדירוג ובפרס הכספי מטורניר אינדיאן וולס בו השתתף בימים שבהם נמצא חיובי לחומר קלוסטבול.
שלושה ימים לפרסום הפרשה, היום (שישי) נודע כי סינר החליט לפטר ולסיים את ההתקשרות עם השניים שנחשבים לאחראים להחדרת החומר האסור לגופו - והם הפיזיותרפיסט ג'יאקומו נאלדי ומאמן הכושר אומברטו פרארה. כבר בשבועות האחרונים השניים לא שהו לצידו, וכעת עם פיצוץ הפרשה התברר שזהו המצב הקבוע ולא רק משהו זמני.
האופן שבו הגיע החומר לגופו מוכיח עד כמה קשה להאשים את סינר במקרה, ומראה שהדבר לא באמת היה יכול לשפר את ביצועיו. נאלדי הפיזיותרפיסט טיפל בחתך בידו עם ספריי בשם טרופודרמין, בו נמצא הקלוסטבול. לאחר מכן טיפל בסינר כשהוא בידיים חשופות ולא עם כפפות, וכך כמות מזערית מהחומר נספגה בדמו של הטניסאי.

