שוב הפוליטיקה מתערבבת בספורט, לאחר שהיום (ראשון) יריבה סעודית סירבה ללחוץ את ידה של הישראלית עלמה יולי משיניר בגרנד פרי אוסטריה בג'ודו. האירוע התרחש בסיבוב הראשון בקטגוריית משקל מעל 78 ק"ג, כאשר הישראלית פגשה את תהאני אלקחטאני ולא התקשתה לרתק את יריבתה.
אבישג סמברג העפילה לאולימפיאדת פריז. | איגוד הטאקוונדו
בסיום הקרב, כאשר משיניר ניגשה אל הסעודית כדי ללחוץ את ידה כפי שנהוג, אלקחטאני הפנתה את גבה וירדה מהמזרן. למי שזוכר, אלקחטאני כבר פגשה בעבר יריבה ישראלית, את רז הרשקו, כולל במשחקים האולימפיים בטוקיו, שם על הבמה הגדולה בתבל לא היה לה בעיה ללחוץ יד. כנראה שהפעם הלחצים מהבית, 7 באוקטובר ופתיחת מלחמת חרבות ברזל עשו את שלהם..
מקרה אלקחטאני, שהביעה בעבר את רצונה להגיע לגרנד סלאם תל אביב, אינו הראשון מאז פרוץ המלחמה. גם בשבוע שעבר נתקלו ג'ודוקות ישראלים בשלוש מקרים של סירוב ללחיצת יד. האם עד פריז 2024 המצב ישתנה?
אצל הגברים קרה מקרה דומה של ספורטאי ממדינות המפרץ נגד ישראל. יבגני שמצילין המתחרה במשקל הפתוח (מעל 100 ק"ג) עבר יום קרבות נהדר, אך נעצר ברבע הגמר ועבר לבית הניחומים, שם היה אמור לפגוש את אזמט קוטצ'ייב מבחריין. האחרון החרים את הקרב והישראלי זכה לניצחון טכני שהעלה אותו לקרב על מדליית הארד, שם הפסיד לגוראם טושישווילי הגיאורגי בריתוק
גם לי קוכמן (עד 90 ק"ג) הראה יכולות מהעבר, כשהצליח להגיע עד לרבע הגמר, שם הפסיד והמשיך לבית הניחומים. שם, הוא ניצח את הברזילאי רפאל מקאדו ובקרב על הארד הצליח לנצח עם איפון את רוברט פלורנטינו הדומיניקני ולעלות לראשונה על הפודיום לראשונה מאז ספטמבר 2022.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו