מוטב מאוחר מאשר אף פעם. איבו קרלוביץ', הקרואטי האימתני (2.11 מ'), ואחד מהטניסאים הזכורים בתולדות הענף, הודיע היום (רביעי) על פרישה רשמית מטניס, אף שהפסיק לשחק כבר לפני למעלה משנתיים.
"מעריצים וחברים יקרים, אני מקווה שהפוסט הזה ימצא את כולכם במצב רוח טוב", כתב קרלוביץ', "חלקכם שמתם לב שעבר זמן מה מאז ששיחקתי בטורניר ועדיין שואלים אותי על בסיס יומי אם ומתי אחזור לסבב. אני מצטער לאכזב, אבל בהודעה זו אני רוצה להפוך זאת לרשמי ולהודיע על פרישתי".
"הייתה לי קריירה מאוד משמחת, לא שגרתית וארוכה שהגיעה מהתחלות צנועות במיוחד, במיוחד עבור שחקן טניס. קרואטיה הייתה מדינה שונה מאוד בשנות ה-80 וה-90 כשגדלתי, ואני מאוד גאה בהישגים שלי ובמה שהצלחתי להתגבר עליו".
למעשה, משחקו האחרון של קרלוביץ' היה בטורניר אינדיאן וולס באוקטובר 2021. מאז הענק הקרואטי לא שיחק וכאמור רק היום הודיע למעריציו על החלטתו לפרוש, בגיל 44.
קרלוביץ' היה אחד מהשחקנים הבולטים בסבב, בעיקר בגלל גובהו (מחזיק בשיא הטניסאי הגבוה ביותר בהיסטוריה יחד עם ריילי אופלקה), שכפועל יוצא השפיע על חבטות ההגשה שלו. הוא החזיק בשיא האייסים (13,728) ובשיא ההגשה המהירה ביותר (251 קמ"ש). בשיאו דורג במקום ה-14 בעולם וזכה בשמונה תארי ATP.



