יממה לאחר מותה הפתאומי של השחיינית האולימפית הלן סמארט, בגיל 43, מתגלים היום (חמישי) פרטים חדשים ומצמררים.
על פי הדיווחים ב"מירור" הבריטי, משפחת סמארט בילתה את סוף השבוע בחופשה על גדות אגם קוניסטון, כאשר הלן נהנתה בשחיית ערב באגם, שעות לפני מותה.
בשיחה עם אמה של הלן, לינדה, סיפרה שנכדתה היידי בת ה-4 ניסתה לטפס למיטה של הוריה, ובישרה לאביה כי "אמא לא מתעוררת". הוא השיב לה בחזרה: "היא בטח עייפה מאוד היידי - תחזרי למיטה", לפני שגילה כי אשתו ללא רוח חיים.
האם המשיכה: "אנחנו פשוט בהלם, אתה מתקשה להאמין לזה. היא רק כמה שעות קודם לכן חתרה באגם ופתאום מתה. היא אף פעם לא הייתה חולה, מלבד הברכיים שהתנפחו משחייה. אנחנו מבולבלים. הם לא יודעים מה זה אבל הם חושבים שזה בטח קרה זמן קצר אחרי שהיא הלכה לישון. היא פשוט מתה בשנתה". אביה, ג'ון דון-דנקן תיאר כיצד הלן הייתה "הגאווה והשמחה" שלהם ועל כך שהמשפחה מתקשה לעכל את המוות הפתאומי.
השחיינית לשעבר, הידועה בשם נעוריה הלן דון-דנקן, הייתה חברת נבחרת בריטניה למשחקים האולימפיים בסידני 2000. בנוסף, זכתה במדליית הכסף באליפות העולם בהונג קונג ב-1999 במשחה ל-200 מטר גב, ושנה קודם לכן בכסף באליפות אירופה בשפילד באותו משחה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
