ממשלת אוקראינה הודיעה היום (שישי) כי ספורטאים מהמדינה לא ישתתפו באף אירוע מוקדמות למשחקים האולימפיים בשנה הבאה בפריז, שבו יתחרו רוסים.
ההחלטה הוכרזה על ידי אולג נמצ'ינוב, מזכיר קבינט השרים של אוקראינה וחבר בוועד האולימפי הלאומי של אוקראינה (NOCU) שגם הזהיר כי הפדרציות הלאומיות שיתעלמו מפסק הדין ייענשו.
"בישיבת הממשלה התקבלה החלטת פרוטוקול על פי הצעתו של שר הספורט האוקראיני ונשיא ה-NOCU ואדים גוטצייט, כי ניקח חלק בתחרויות מוקדמות לאולימפיאדת 2024 רק כאשר אין רוסים", אמר נמצ'ינוב. "לפיכך, השתתפות מחוץ לקריטריונים אלה עשויה להוות עילה לשלילת הפדרציות ממעמדן הלאומי".
BREAKING:
— Visegrád 24 (@visegrad24) March 31, 2023
Ukraine has decided to ban its athletes from participating in those qualifying competitions for the 2024 Paris Olympics, in which Russian athletes will take part.
It was announced by Ukrainian Minister and member of the National Olympic Committee Oleh Nemchinov pic.twitter.com/e5DtN6AO2H
ההחלטה באה בעקבות הודעת מועצת המנהלים של הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) ביום שלישי שיש לאפשר לספורטאים בודדים מרוסיה ובלארוס לחזור לספורט הבינלאומי, כל עוד הם לא תומכים בפלישה לאוקראינה או קשורים לצבא.
נמצ'ינוב הודה שההחלטה עלולה לגרום לכך שכמה ספורטאים אוקראינים יחמיצו את ההזדמנות שלהם להתחרות באולימפיאדה, אבל אמר שזה מחיר שהם חייבים לשלם. "לא הייתי מאחל את זה לאף אחד" אמר.
מוקדם יותר, נשיא ה-IOC תומאס באך, הביע את תקוותו שאוקראינה לא תחרים אירועים, כולל פריז 2024, בשל החלטתה לגבי רוסיה ובלארוס. "היו לנו דוגמאות רבות של ספורטאים ממדינות שנלחמו בפעולות איבה שהשתתפו במשחקים האולימפיים", אמר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו