שידורי האולימפיאדה בדרך לכאן 11

זכויות השידור של המשחקים האולימפיים עד שנת 2032 נרכשו על ידי איגוד השידור האירופי, בו נכלל גם תאגיד השידור הישראלי • נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי: " ההסכם מספק יציבות פיננסית קריטית לעולם הספורט ויתמוך בספורטאים"

הסכם ארוך טווח שיעזור גם לספורטאים, צילום: איי.פי

הוועד האולימפי הבינלאומי הודיע היום (שני) כי כל זכויות התקשורת באירופה עבור ארבעת המשחקים האולימפיים בין השנים 2026-2032 הוענקו לאיגוד השידור האירופי (EBU) ולאחים וורנר דיסקברי.  

לאחר השקת המכרז התחרותי של ה-IOC, איגוד השידור האירופי והאחים וורנר דיסקברי הציגו הצעה משותפת לרכישת כל זכויות המדיה ברחבי 49 מדינות באירופה עבור משחקי החורף האולימפיים במילאנו קורטינה 2026, משחקי האולימפיאדה בלוס אנג'לס 2028, משחקי החורף האולימפיים ב-2030 ומשחקי האולימפיאדה בבריסביין 2032, וכן עבור המשחקים האולימפיים לנוער במהלך התקופה.

ב-2014, קבוצת דיסקברי קנתה את השליטה על יורוספורט ולכן ראינו במשחקים האולימפיים האחרונים וגם בזו הקרובה שתהיה בפריז 2024, את המשחקים בערוצי היורוספורט השונים וכן בערוץ הספורט שרכש מהם את השידור.

אך כעט, כשההסכם ביחד עם איגוד השידור האירופי, בשנת 2026, האולימפיאדה צפויה להיות משודרת בכאן11 החבר ב-EBU, זאת במידה והוא ימשיך להתקיים, כשבאחרונה היו דיבורים על לסגור את השידור הציבורי.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי, תומאס באך אמר: "אנו שמחים שהגענו להסכם ארוך טווח עם שתיים מחברות התקשורת המובילות בעולם. איגוד השידור האירופי והחברים בו מספקים מומחיות שידור חסרת תקדים ברחבי אירופה באמצעות השילוב האחרון של Warner Media ו-Discovery, אשר מייצגת את אחת מחברות המדיה והבידור הגדולות בעולם בכל הז'אנרים והפלטפורמות. הסכם ארוך טווח כזה מספק יציבות פיננסית קריטית לעולם הספורט, ובסופו של דבר תומך גם בספורטאים עצמם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר